V kina prihaja nova grozljivka, ki jo je spisal Stephen King

Veterani žanra grozljivka znamo povedati, da je takšnih filmov ogromno, a kot pri vsakem pridelku najdemo notri ogromno odvečnega plevela. Zadnji naslov, ki mi je poslal strah po kosteh je bil film Hereditary iz leta 2018, vse od takrat pa spet čakam na kakšno res dobro zadevo, ki bi mi ponoči kratila spanec.

Bo moja odrešitev prišla v obliki filma The Boogeyman? Zadeva vsekakor ima dobro poreklo, saj za originalno zgodbo stoji pero Stephena Kinga, ki je v knjižnem svetu znan kot mojster srhljivih pripovedi in v svoji karieri je izdal že celo poplavo daljših in krajših knjig. The Boogeymana je originalno spisal leta 1973 za revijo Cavalier, kasneje pa je bil predelan tudi za knjigo The Night Shift, ki je bila v bistvu zbirka takšnih ali drugačnih kratkih zgodb in je bila prevedena tudi v slovenščino.

Zgodbi filma in knjige sta si sorodni, a se bosta tudi močno razlikovali, saj bomo v filmski verziji na dogodke gledali skozi oči otrok. Štorija pravi, da je družino Harper doletela tragična nesreča, ko sta Sadie in njena sestrica Sawyer izgubili svojo mamo. Njun oče Will se je emocionalno od hčerk povsem distanciral, kot psihiater pa nekega dne v svojo hišo sprejme pacienta, ki s sabo pripelje nepričakovano nevarnost v obliki Boogeymana.

Boogeyman je znan po vsem svetu, a pod drugačnim imenom, straši pa predvsem otroke. To je tista izmišljena pošast, ki ob ugasnjenih lučeh čepi v omari z oblekami ali pa pod posteljo, zaradi česar te je strah stegniti noge. V filmu pošast ni samo plod domišljije, ampak je še kako resnična in v nekaterih kadrih lahko vidimo nekaj njenih obrisov, ko se plazi po stropu in temačnih kotičkih.

Kakšen bo končni rezultat bomo še videli, a bojim se, da bo film preveč stavil na tehniko strašenja, ki jo poznamo pod imenom “jump scare”, saj je ta močno prisotna že v napovedniku, skrbi pa povzroča tudi pošast, ki je videti nekam generična in bolje bi bilo, da je sploh nikoli ne bi zares videli.

The Boogeyman se bo v kinih pojavil 2. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime