Amazon Prime Video dobiva možnost dviganja glasnosti dialogov

Pri gledanju filmov in serij na raznih pretočnih servisih smo že vsi naleteli na isto težavo: zaradi spremljanja dialogov med igralci pojačamo glasnost na televizorju, nakar se zgodi neka nepričakovana scena kot je denimo kakšna eksplozija ali pa zaigra kakšna vzdušna muzika, takrat pa zvok tako zadoni, da se prestrašijo vsi hišni ljubljenčki, medtem ko tebe vrže iz kavča.

Takšna presenečenja se največkrat pripetijo pri filmih, ki so bili sprva planirani za kina, ustvarjalci pa so za te namene pripravili povsem drugačno sliko kot pa je tista za televizorje, pri “predelavi” pa temu zvočnemu vidiku niso namenjali preveč pozornosti. Podjetje Amazon se je zdaj domislilo unikatne rešitve, ki so jo že pripravili za nekatere serije in filme lastne produkcije, nosi ime “Dialogue Boost”, njena naloga pa je pojačati glasnost dialogov, tako da ob nerazumljivem žebranju ali šepetanju ni treba dvigati glasnosti na televizorju.

Dialogue Boost je sicer že na voljo na nekaterih bolj kakovostnih zvočnih sistemih, a to je prva takšna rešitev, ki je vgrajena v sam pretočni servis in jo zaradi tega lahko uporabljamo na vseh napravah. Primarno je namenjena vsem tistim, ki imajo težave s sluhom, a nihče ne pravi, da zadeve ne sme uporabiti vsak, ki mu gredo pretihi dialogi na živce.

prime video

Amazon ni teh filmov in serij obdelal ročno, ampak jih je prepustil algoritmom umetne inteligence, saj bi bilo plačevanje zvočnih inženirjev za kaj takšnega preprosto predrago. Za vklop funkcije boste morali poiskati razdelek, kjer lahko nastavimo izbiro jezika in podnapisov, pri temu pa je treba vzeti v zakup, da zaenkrat deluje samo na angleškem jeziku.

Med podprtimi filmi najdemo naslove kot so Being the Ricardos, Beautiful Boy in Big Sick, pri serijah pa Dialogue Boost zastopajo Tom Clancy’s Jack Ryan, The Marvelous Mrs. Maisel in Harlem. Amazon pravi, da bo v zbirko podprtih naslovov dodal še več serij in filmov, a to se bo zgodilo kasneje v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime