Call Of Duty: Modern Warfare 2 lahko en teden igrate povsem brezplačno

Še vedno mi ni popolnoma jasen finančni model, ki ga založnik Activision izvaja s svojo popularno serijo streljačin Call of Duty. Po eni strani vsako leto izdajo frišen del te serije, za katero je treba plačati polno ceno, saj zraven dobimo še enoigralsko kampanjo, z ločenim večigralskim delom, po drugi strani pa že več let tudi uspešno vodijo brezplačno večigralsko verzijo Warzone. S tem so igričarsko bazo nekako razdelili, vendar pa je očitno poslovni model dovolj uspešen, da se Activisionu splača razvijati novo vsebino za obe verziji igre.

modern warfare

Vse to je zagotovo dobičkonosno, a vse ni tako rožnato. Glede na spletno stran SteamCharts številke igralne baze Warzona 2.0 vztrajno padajo in če je zadevo ob izidu preigravalo pol milijona igralcev, je ta številka zdaj padla na “samo” 100k istočasnih igralcev. To še vedno niso slabe cifre, a v vsakem primeru padanje aktivnih igralcev ni za noben večigralski naslov zdrava praksa, zato se Activision trudi v igranje potegniti nove uporabnike.

Skladno s tem so pred kratkim razkrili brezplačen teden igranja Call Of Duty: Modern Warfare 2, ki bo igralcem ponudil nekaj zastonjskega preigravanja vsebine, za katero bi morali navadno plačati. Na voljo bo 10 map in 12 različnih igralnih načinov, med njimi pa najdemo Domination, Team Deathmatch, Ground War in Invasion. Brezplačni teden gre predvsem na račun pred kratko razkrito 3. sezono, ta pa je s sabo prinesla igralni način Gunfight ter mapo Pelayo’s Lighthouse – oba bosta na voljo za preigravanje tudi v tem brezplačnem tednu. Enoigralska kampanja za igranje ne bo na voljo.

Brezplačni preizkus se začne danes, 19. aprila ob 18.00 in bo trajal vse do 26. aprila, na voljo pa bo na PC-ju ter tudi vseh konzolah – z izjemo Nintendo Switcha.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime