Diablo 4 malce preveč kopira God of War?

Razvijalec Blizzard je za Diablo 4 razkril nov napovednik, v njem pa so si zadali predstaviti igralni razred Barbariana, ki je v svetu Hudičevca prisoten že od prvega dela dalje. Vendar pa je zadeva videti nekam smešno, saj je že na prvi pogled jasno, da so se pri oblikovanju lika že kar malce preveč zgledovali po Kratosu, ki ga poznamo iz serije God of War.

V igričarski industriji smo do sedaj že večkrat naleteli na zgledovanje po že vzpostavljenih konceptih in največkrat so takšne podobnosti zgolj naključje. To verjetno velja tudi za zgornji video, saj dvomimo, da bi še Blizzard namerno kršiti avtorske pravice nekega drugega podjetja, a vseeno so določene similarnosti že kar malce komične. V videu vidimo Barbariana, ki ima tetovaže zelo podobne Kratosovim, z njim pa si deli tudi sposobnost Rage, nosi košato brado in celo oklep je videti kot nekaj, kar smo že nosili v God of War. Potem so tu še veščine kot je vihtenje ogromne sekire, v enem kadru pa celo nasprotnike pretepa z dolgimi verigami. Edine razlike so v bistvu dejstvo, da je Barbarian temnopolt in da ima na sebi modre in ne rdeče tetovaže.

Diablo 4 je po uspešno zaključenem beta testiranju praktično že nared za izid. Blizzard je potrdil, da je igra dosegla “Gold” stanje, kar pomeni, da je bila koda že poslana v tovarne za tiskanje na Blu-raye, s tem pa so nekako tudi potrdili, da izida zdaj ne nameravajo več zamikati in da bomo igro lahko zaganjali od 6. junija dalje.

Razvijalec je nedavno dodal, da so bili odzivi iz beta testiranja zadovoljivi in da bodo na podlagi teh testov naredili veliko sprememb glede uravnoteženj vseh igralnih razredov. Zavezali so se tudi k bogati nadaljnji podpori po izidu igre, saj naj bi Diablo 4 vsake 3 mesece dobil novo vsebino, ki ne bo sestavljena samo iz novih orožij in oklepov, ampak bo vsebovala tudi nove štorijalne zaplete.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime