Grafika te igre je tako impresivna, da jo že težko ločiš od resničnega življenja

Grafična podoba iger postaja v zadnjih letih že tako realistična, da jo lahko legitimno začnemo primerjati s podobami iz resničnega življenja. Založniki in razvijalci so končno začeli opuščati podporo za prejšnjo generacijo konzol, kar je dvignilo kvaliteto vizualne podobe, čedalje bolj pa se v igro vključuje tudi prelestne učinke realistične osvetljevanja ray tracing.

Kljub temu, da smo v zadnjih dveh letih videli nekaj impresivnih grafičnih dosežkov, gre včeraj razkrita igra Unrecord še korak dlje in priznati moram, da sem ob prvem ogledu videa najprej posumil, da gre za spet nek YouTube posnetek, ki je bil spočet s kamero v resničnem življenju, nato pa je nekdo čez prilepil nekaj filtrov, da bi zadeva izgledala kot igra.

Vendar pa je Unrecord povsem resničen projekt, ki ga je lani francoski indie razvijalec Alexandre Spindler najprej pokazal na Twitterju, posnetek pa je brž postal viralen. Včeraj je igra dobila uradno ime Unrecord in dve minuti novega igranja, ki je videti presneto impresivno.

Igra, ki je delana znotraj pogona Unreal Engine 5, je videti kot hudo realistična prvoosebna streljanka, a uradni opis na domači spletni strani pravi, da se po takšnih simulacijah samo zgleduje in da ima Unrecord več povezave s štorijalnimi igrami tipa Firewatch ali pa Ready Or Not. Velik poudarek bo namreč na zgodbi, saj bomo nastopali v vlogi policista, ta pa bo preko detektivskega raziskovanja in adrenalinske akcije doživel več štorijalnih zasukov, pri teh pa bo treba sprejeti nekaj hitrih odločitev, ki znajo spremeniti nadaljnji potek dogodkov.

Te besede podpira tudi igralni posnetek, saj dogajanje spremljamo preko ozke kamere, ki jo morajo nositi ameriški miličniki, ravno preko tega pa je razvijalec DRAMA dosegel efekt hudo realistične grafične podobe. Barve so sprane, preko unikatne streljanja pa resnično dobimo občutek, da se nahajamo sredi zapuščene hiše in da v bistvu gledamo samo video iz resničnega življenja. Iluzijo prekinejo samo občasni elementi uporabniškega vmesnika, ki pokaže zalogo streliva in izbiro dialogov, vse ostalo pa je videti kot preslikava dogajanja iz prave zapuščene hiše.

Realizem gre morda v nekaterih pogledih celo predaleč, saj je streljanje videti povsem nenadzorovano, saj pač ob pravem streljanju pištola ne stoji pri miru, ampak lahko divje brcne nazaj. Po drugi strani pa tole ne hoče biti realistična streljanka in zato sumimo, da bo za zmago dovolj že to, da orožje usmerimo v približno smer nasprotnika in že se bo ta zgrudil pod našimi izstrelki.

Unrecord še nima datuma izida, na Steamovi strani pa si lahko ogledate nekaj slik, moč pa je skočiti tudi v uradni Discord kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Ne hoče v zadnjem odstavku zamenjajte z noče, pa tudi sicer prosim, vsaj enkrat preglejte kaj ste napisali preden to objavite, ker je kar veliko napak v člankih.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime