Imgur bo kmalu začel brisati vsebino neregistriranih uporabnikov

Popularna spletna stran za nalaganje slik Imgur ima dokaj zanimivo zgodovino. Stran je leta 2009 zaživela kot plod ideje Alana Schaafa, ki je pri uporabi Reddita imel vrh glave zafrkavanja s tedanjimi ponudniki gostovanja slik, saj so ti proces fotke in deljenje te po nepotrebnem zakomplicirali. Alan je zato vzpostavil svojo rešitev, ki bi omogočala hitro in anonimno deljenje slike, brez da bi se uporabnik moral za to registrirati, svoj izum pa je označil kot za darilo Redditu.

Rast uporabnikov je presenetila vse, saj je v samo prvih petih mesecih Imgur dosegel že milijon uporabnikov in zadeva je hitro prerasla začetne okvirje, ki so bili v bistvu zapostavljeni kot nekakšen hobi projekt. Imgur je začel pridobivati na novih funkcijah, rast pa je bila tako velika, da je moral Alan leta 2011 preklopiti na strežniško infrastrukturo Amazon Web Services.

Po vseh teh letih pa se je Imgur začel oddaljevati od začetne vizije in z naslednjim mesecem bo stran začela delovati po drugačnih načelih. S 15. majem bodo namreč začela veljati nova pravila, ki ne bodo več dovoljevala nalaganje sporne vsebine, ki vključuje tudi goloto. Imgur je sicer postal popularen ravno zaradi takšne vsebine, saj so ponudnika za te namene pridno izrabljale razne veje Reddita, ki so vsebovale nagajivo vsebino iz strani uporabnikov, ti pa so Imgur uporabljali ravno zaradi njegove možnosti anonimnosti.

Vendar pa bo spletna stran pri svoji spremembi delovanja šla še korak dlje. Na svoji strani so namreč zapisali, da bodo hkrati začeli brisati starejšo vsebino, ki je bila spočeta iz strani neregistriranih uporabnikov. To zaobjema tisoče, če ne kar milijone slik, ki so se v zadnjih 14 letih naložile na splet in brisanje teh bo spočelo ogromno nedelujočih povezav širom interneta.

Novica ni bila ravno dobra sprejeta in na spletnem forumu ResetEra se je že razvila širna debata, pri kateri nekateri obravnavajo Imgur kot naslednji Tumblr. Tudi ta stran je namreč leta nazaj prepovedala nalaganje vsebine, ki je vsebovala goloto, zaradi tega pa je utrpela močan padec uporabnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime