ASUS predstavil najtanjši prenosnik z OLED zaslonom

Podjetje ASUS je včeraj spočelo daljšo spletno predstavitev Thincredible, razlog te pa je bila predstavitev povsem novih prenosnikov, ki si jih bomo lahko privoščili letos. Najava je vsebovala trojico prenosnikov iz serije Zenbook: Zenbook 14X OLED, Zenbook 15 OLED in Zenbook S 13 OLED.

Največ pozornosti je požel zadnji prenosnik, saj se ASUS hvali, da je Zenbook S 13 OLED najtanjši prenosnik, ki na sebi nosi OLED prikazovalnik, kljub svoji shiranosti pa notri nosi dovolj impresivnih mišic, da lahko z njim opravljamo praktično vsako delo – čeprav morda za igre ne bo ravno najbolj pripraven.

Ko je prenosnik poklopljen v debelino meri vsega 1 cm kar je celo manj od konkurenčnega Applovega Macbook Aira, ki je v svoji zadnji posodobitvi preklopil na impresivno čipovje M2. Ne samo, da je Zenbook S 13 OLED tanek, ostaja tudi lahek, saj tehta vsega 1 kilogram in ga lahko tako zlahka cele ure držimo na nogah ali pa ga s sabo vzamemo na pot in pozabili bomo, da se sploh nahaja v torbi.

Poleg impresivne zunanjosti, ki bo sedaj odeta v brušen aluminij, zaradi česar bo prenosnik bolj odporen na razne praske, zadeva nosi tudi konkretne strojne komponente. Na procesorski strani bomo lahko uživali v Intelovi 13. generaciji procesorjev, na izbiro pa bosta Core i5 1335U ali pa Core i7 1355U, k temu pa bomo lahko dodali do 32 GB LPDDR5 pomnilnika, za shranjevanje pa bo skrbel SSD disk PCIe 4.0 x4, kapacitete do 1 TB.

Seveda je tu tudi OLED zaslon, saj se je ASUS naravnost zaljubil v te prikazovalnike in jih zdaj vgrajujejo v vse svoje linije prenosniških izdelkov. Ekran bo v premer meril 13,3 palca in bo pri razmerju 16:10 ponujal maksimalno ločljivost 2880 x 1800, podprti pa bosta tudi tehnologiji DisplayHDR True Black 500 in Dolby Vision. OLED je na računalniških tleh še vedno novinec, zato se še vedno pojavljajo skrbi glede “burn ina”, ki zna nekatere statične elemente “zapeči” v ekran in čeprav so te skrbi legitimne, ASUS pravi, da takšni primeri niso pogosti, če pa se že pripetijo, jih pokrije garancija. Grafika bo integrirana in sicer bo za njeno izrisovanje skrbel Intel Iris Xe.

ASUS Zenbook S 13 OLED je pri Američanih že na voljo, tam pa stane od 1.099 $ dalje – seveda je tule odvisno, v kakšni konfiguraciji si ga boste zaželeli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime