The Division Heartland končno pokazal nekaj pravega igranja

Ko mi založnik Ubisoft pokaže nov napovednik za prihajajočo sezono igre The Division 2, me vsakič prime, da bi si zopet naložil enico in se ponovno podal v raziskovanje zasneženega New Yorka ali pa skočil v drugi del, kjer je bil enako poustvarjen Washington, le da so v njem nosili kratke hlače. Ubisoft je včeraj spočel večjo predstavitev celotne franšize The Division in vsebine ne bo kmalu zmanjkalo, saj bo drugi del dobil podporo za vsaj še dve leti, ki bo med drugim vključevala morebitni plačljivi DLC, prihaja pa tudi samostojna mobilna igra.

Vendar pa so oboževalci te franšize najbolj radovedni glede prihajajočega The Division Heartland. Ta sicer ni The Division 3, saj je po obsegu manjši in bo za igranje povsem brezplačen, a vsebuje nekaj novih konceptov, ki nas bodo prvič v tej seriji preselili iz velemest v manjšo, bolj vaško okolico.

V Heartlandu se bomo namreč zatekli v mirno mestece, imenovano Silver Creek. Tam se nismo znašli po naključju, ampak smo na sledi bivšega šefa The Division operativcev, ki je v Bostonu izbrisal enoto in nato prebegnil v bolj mirno, ruralno okolico, tam pa namerava vzpostaviti novo vojsko, ki se bo imenovala “reapersi”.

Sprememba okolice je znatna, saj bomo v Heartlandu raziskovali območja, ki ne bodo vsebovala samo visokih zgradb, ampak tudi kakšno široko polje, z večjo preglednostjo. Čeprav smo se preselili izven velemest, pa bo Silver Creek še vedno skrival lepo dozo nevarnosti, ki jih bo treba premagati preko natančnega streljanja sovražnikov, moč pa se bo tudi smukati in mimo njih pretihotapiti neopazno. Glavno bo nabiranje surovin, nato pa bo treba z vsem tem nabranim bogastvom tudi pobegniti, kar ne bo ravno lahko.

The Division Heartland spada v žanr PvEvP, kar pomeni, da se ni treba bati samo računalniško vodenih nasprotnikov, ampak tudi drugih igralcev, ki vam bodo radi pokvarili načrte in vas pri ekstrakciji pustili praznih rok. The Division je te mehanike že pokazal preko svoje igralnega načina Dark Zone, ki je bil inovativen, a je hkrati igralce pustil frustrirane, saj si velikokrat naletel na izurjene ekipe nasprotnih igralcev, ki so vas vedno znova pokončale, dokler samotarski igralec na koncu ni obupal nad igranjem.

Upamo, da bo Heartland ta del malce bolje uravnotežil, saj je v bistvu ključen za igranje. Samo preko nabiranja surovin bomo namreč lahko razširili svojo bazo, to pa nam bo omogočalo kovačenje bolj naprednih orožij in dostop do novih misij.

The Division Heartland je videti zanimivo, a razvijalec Red Storm še vedno ni razkril datuma izida, se pa zato lahko prijavite za možnost zgodnjega testiranja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime