Twitter modre kljukice podarja nekaterim slavnim osebam – pa če so te žive ali mrtve

Družabno omrežje Twitter je nedavno stopilo v novo ero svojega obstoja. Vse od prevzema ekscentričnega milijonarja Elona Muska je šel Twitter čez več faz sprememb, ki so vključevale množična odpuščanja in možnost vpeljave naročnine, ki jo je Musk poimenoval Twitter Blue. Gre v bistvu za tisto modro kljukico, ki jih gledamo ob najbolj pomembnih imenih, kar naj bi pomenilo, da je tole avtentičen račun slavnega imena in ne nek ponaredek.

Modre kljukice so obstajale že pred prihodom Muska, a takrat so bile brezplačne, po novem pa je za njih treba plačati 8 $ mesečno, poleg tega pa je treba račun še dodatno verificirati preko telefonske številke. Mnogim te spremembe niso bile všeč in za nekaj časa je veljalo, da tisti, ki so že imeli modre oznake, teh ne bodo izgubili niti ob prehodu na nov finančni model, potem pa se je Musk premislil in slavne osebe in inštitucije so množično začele izgubljati svoje kljukice.

Pravilo pa očitno ne velja za vse. Eden bolj glasnih nasprotnikov novega pravila je bil že od začetka pisatelj Stephen King, ki pa kljub vsemu še zmeraj nosi modro kljukico. Sam pravi, da za zadevo ni plačal ali pa priložil kakšne telefonske številke, nakar se je oglasil Elon in priznal, da mu je sam “častil” naročnino. Musk je nato priznal, da plačuje za kar nekaj naročnin slavnih oseb, a kdo vse so to ni znano. Zagotovo pa sem notri spadata še igralec William Shatner in košarkar LeBron James, saj sta oba javno izrazila, da naročnine ne nameravata plačevati.

twitter

Med te osebe pa lahko očitno prištejemo tudi tiste slavne, ki niso več med nami. Anthony Bourdain, Kobe Bryant, Norm Macdonald, Chadwick Boseman in Michael Jackson so prepoznavna imena, ki jih ni več v svetu živih, a na Twitterju računi ponosno nosijo modre kljukice. Kdo za njih plačuje ni znano in povsem možno je, da za naročnino skrbi kakšna PR firma, a po drugi strani računa slavnega kuharja Bourdaina že od leta 2018, torej njegove smrti, ni čivknil ene objave, zato nekako ne bi niti imela smisla njegovo vdrževanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime