Call of Duty dobiva namizno igro

Zdi se, da v zadnjih nekaj letih vsak večji studio želi preseliti svojo igričarsko franšizo bodisi na filmske ali pa televizijske ekrane, za takšne predelave pa so postale popularne tudi namizne igre. Sicer je za namiznice najbolj smiselno predelovati kakšne RPG-je, saj ima ta žanr iger na račun fantazijskih elementov veliko več potencialnega materiala, ki ga lahko nato razvijalec uporabi za razvoj napete namizne kampanje, a nihče ne pravi, da ne morejo biti uspešni tudi drugi žanri.

Založnik Acitivision se je zato združil s podjetji Arcane Wonder, Genuine Entertainment in Evolution, njihov skupni trud pa bo prva namizna igra, ki se bo dogajala znotraj popularne franšize Call of Duty.

Za novo namiznico smo zaenkrat dobili samo kratek dražilnik, ki pa ne pove skoraj ničesar. Vemo zgolj to, da bomo nastopali v vlogi elitnih vojakov, da bomo gledali v lepo modelirane figurice vojščakov in njihove opreme in da bo igralna plošča vsebovala nekaj tistih najbolj popularnih map, ki jih je v svojem dvajsetletnem obstoju izvrgla franšiza Call of Duty.

Namizna igra Call of Duty: The Board Game bo jeseni 2023 najprej skočila na Kickstarter, saj je to zdaj za takšne izdelke postala že tradicija, pa čeprav za kreacijo stoji podjetje, ki verjetno lahko za stroške izdelave pokrije s tedenskim prilivom mikrotranskacij iz Warzona. Poln izid bo nato sledil leta 2024, a kakšnega bolj okvirnega datuma nismo dobili, bo pa v prihajajočih mesecih razkritih malce več informacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime