Razkrita šala iz Simpsonov, ki se je skrivala kar 31 let

Ko slišim za kakšno novo informacijo, ki se tiče risane serije Simpsonovi, sem vedno znova presečen nad tem, koliko časa je ta zadeva že prisotna na naših televizorjih. Prva epizoda je namreč zaživela davnega leta 1989, serija pa je od takrat spočela kar 34 sezon, kar je rekord, ki ga lahko po obsegu preseže samo kakšen anime.

Kljub svoji starosti pa ima serija še vedno ogromno privržencev, ki so z njo odraščali, sezone pogledali večkrat, nekateri najbolj goreči oboževalci pa vam bodo znali nekatere epizode na pamet zrecitirati. Simpsonovi so med svojim obstojem spočeli tudi nekaj epizod, ki so v sebi držale skrivnosti, te pa so lahko razbrale samo najbolj pozorne oči.

En misterij pa se je skrival kar 31 let in je bil razkrinkan šele pred kratkim in to samo po zaslugi moderne tehnologije.

Gre za eno šalo, ki se je skrivala znotraj epizode The Otto Show, ta pa se je pojavila znotraj 3. sezone. Zgodba se vrti okoli voznika avtobusa Ottoja, ki zaradi Bartovih potegavščin izgubi službo in se mora preseliti k Simpsonovim. Bart želi na začetku epizode oditi na koncert izmišljene metalske skupine Spinal Tap, a Marge je zaskrbljena, da bo koncert poškodoval bobniče njenega sina. Homer ji na to skrb odvrne z opazko, da je sam odšel na ogromno metalskih koncertov in da je z njegovim sluhom vse v redu.

Tu nastane prva šala, ki pod površjem skriva tisto, ki se je skrivala tri desetletja. Marge začne nekaj govoriti, a Homerju takrat začne pisati v ušesih, tako da njenega govora gledalec ne sliši. Vendar pa je Marge dejansko nekaj povedal, kar je razkril pisec Jeff Martin, ta pa je pri DVD komentarju epizode povedal, da je Marge povedala neko šalo in da je trajalo celo večnost, da so njen govor zamaskirali, tako da je gledalec ni slišal.

Twitteraš Ewzzy Rayburn, ki se poklicno ukvarja z urejanjem videov, pa se je odločil misteriju narediti konec. V roke je vzel orodje Adobe Audition in nato preko mučnega in dolgotrajnega postopka izoliral Margin govor, ki je bil toliko časa nem, ta pa je Homerja opozoril, da naj pazi, da Bart in Lisa ne bosta povzela navad benda, ki se tičejo odnosa do žensk, alkohola, religije oziroma politike. V bistvu česarkoli.

Šala sicer ni za crknit smešna, a treba je čestitati avtorjem, da so jo uspešno skrivali tako dolgo. Simpsonovi so sredi predvajanja 34. sezone in ta se bo zaključila maja, v Sloveniji pa lahko čisto vse epizode spremljamo preko pretočnega servisa Disney+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime