Final Destination 6 uradno v izdelavi

Filmska franšiza Final Destination, pri nas imenovana Brez povratka, se je rodila leta 2000 in mnenja ljubiteljev grozljivk pravijo, da sta edina omembe vredna prva dva dela, nakar se je vse skupaj sprevrglo v samo še delanje novih poglavij v namen zaslužka, kvaliteta pa je z vsakim delom padla še bolj proti dnu.

Final Destination 5 je v kina prispel leta 2011 in od takrat je šla cela franšiza na prisilni dopust, pa čeprav se je na blagajnah prav dobro odrezal, saj je po svetu nabral kar 157 milijonov dolarjev, kar je primerjavi s 40 milijoni dolarji, ki jih je potreboval za izdelavo, presneto dober zaslužek.

12 let počitka je bilo dovolj, da je Warner Bros. na dogodku CinemaCon 2023 stopil na oder in napovedal povsem nov del franšize. Za režijo bosta poskrbela Zach Lipovsky in Adam B. Stein, za scenarij in produkcijo pa bo poskrbel Jon Watts, ki je nazadnje režiral trojico filmov Spider-Man.

Novo poglavje je v zgodnjih stadijih razvoja, tako da o kakšnem datumu izida še ni govora. A skoraj zagotovo bo šla zgodba novega dela po predlogi prejšnjih, ki jih je skupaj družila unikatna štorijalna nit. Trik teh filmov je vedno prvotni zaplet, kjer nekdo dobi dar videnja v prihodnost, a ta njegova sposobnost je zelo omejena. Vidi lahko namreč samo nekaj sekund vnaprej, kar pa je dovolj, da se lahko izogne prihajajoči smrti, ki bi zagotovo pričakala njega in nekatere druge. Vendar pa smrt zaradi tega ostane z neporavnanimi dolgovi, zato sproži niz dogodkov, ki sčasoma ubijejo originalne žrtve.

Iz te premise je Final Destination rodil kar nekaj legendarnih scen. Osebno se mi je najbolj v spomin zapisala tista iz drugega dela, kjer se sredi avtoceste pripeti spektakularna nesreča, v njej pa se iz enega tovornjaka sname deblo drevesa, ki nato skozi vetrobransko steklo prileti direktno v obraz voznika. Vse odkar sem videl to sceno na avtocesti ob večjih kamionih z razkritim tovorom brž postanem živčen, kar veliko pove o tem, kako dobro je bila zadeva zrežirana za svoje čase.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime