Steam dobil posodobitev, ki vam omogoči delanje zapiskov in gledanje YouTuba in to kar med igranjem

Mnenja se morda krešejo okoli tega, katera digitalna trgovina na PC-ju vsebuje najbolj privlačno igralno ponudbo, a glede sam funkcionalnosti ostaja Steam trdno zakoličen na vrhu in konkurenti mu v bistvu niso niti blizu. Steam namreč vsebuje tako pomembne funkcije, ki so dandanes postale stalni spremljevalec igričarske izkušnje na PC-ju: od nalaganja shranjenih položajev na oblak, pretočnega igranja na domači mreži pa vse do prilagajanja funkcij posameznih igralnih ploščkov.

Zdaj pa se je razvijalec Valve odločil zadevo dvigniti na novo stopnjo, saj je beta veja Steama pridobila cel kup novih uporabnih funkcij, ki jih lahko že zdaj preizkusi vsak.

steam

Največje spremembe so se zgodile na področju menija, ki se mu reče “Steam Overlay”. Gre za tisti meni, ki ga lahko sprožimo med igranjem preko kombinacij tipk Shift + Tab in ta je bil sprva namenjen samo za dostop do liste prijateljev, zdaj pa ponuja veliko več, saj ga je Valve popolnoma predrugačil.

Zdaj lahko poleg seznama prijateljev lahko vidimo tudi potek trenutnih dosežkov, nov razdelek pa nam ponudi vpogled v najboljše vodiče, ki se tičejo trenutno igrane igre, zraven pa lahko vidimo še naš vloženi čas v preigravanje in kam smo shranili naše slike iz igre.

A še bolj je zanimiva funkcija delanja lastnih zapiskov. Gre za neke vrste Beležnico v kateri lahko besedilo malce oblikujemo z različnimi fonti, nato pa lahko stvar pripnemo v okno trenutne igrane igre, tako da si lahko v bistvu na tak način ustvarimo svoj lastni dnevnik zapiskov, ki nam med igranjem lahko pride hudo prav. Beležnici lahko prilagajamo tudi stopnjo prozornosti, tako da lahko še vedno vidimo vso vsebino, ki jo ponuja igra, ti zapiski pa se shranjujejo za vsak naslov posebej in se nato naložijo na oblak.

Na ta način si ni moč pripeti samo zapiskov, ampak tudi prej omenjene vodiče, funkcija pa je na voljo tudi za spletne brskalnike. To pomeni, da lahko zdaj igrate igro in hkrati spremljate video vodič na YouTubu ali pa si igranje popestrite s kakšnim priljubljenim streamerjem. Seveda je bilo to možno tudi prej, še posebej če si lastite dva monitorja, a za to si moral preklopiti iz igre na namizje, kar je pri nekaterih naslovih znala biti mučna praksa.

Prenovljeni Steam je zaenkrat na voljo samo v beta verziji, ni pa še znano, kdaj bo Valve posodobitev omogočil za vse uporabnike. Če bi zadevo radi stestirali sami, potem zaženite Steam, nato skočite pod “Settings”, nakar pod razdelkom “Beta participation” izberite možnost “Change” in se nato vključite v beta testiranje. Steam zaženite na novo, počakajte na prenos posodobitve in že se lahko poigrate z vsemi vidiki nove funkcionalnosti Steama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime