Discord bo kmalu od vas zahteval spremembo imena

Discord je resda najbolj popularen čvekalni program med igralci, a vsebuje nekaj tečnih lastnosti, ki jih namerava razvijalec postopoma odpraviti. Eden večjih problemov se tiče prevelike zakompliciranosti glede uporabniških imen in dodajanja novih prijateljev, ki je v bistvu zagata, s katero se je srečal že marsikdo.

Težava tiči v dejstvu, da za dodajanje novega prijatelja ni dovolj samo to, da poznate njegovo ime, ampak morate poznati tudi njegov “discriminator”. Če ne veste kaj to je, potem pri tem neznanju niste sami, saj je Discord v svojem blog zapisu objasnil, da kar več kot 40 % vprašanih uporabnikov ni vedelo kakšen je njihov “discriminator” oziroma kaj ta beseda sploh pomeni.

To je problem, saj ta oznaka tvori velik del izkušnje povezovanja med uporabniki. “Discriminator” so namreč tiste štiri številke z lojtro, ki jih imate zapisane ob svojem uporabniškem imenu. To je vaš unikatna številka preko katere se ločite od drugih uporabnikov in ob dodajanju novega prijatelja je nujno potrebna, saj drugače ne morete biti prepričani, da ste vabilo za prijatelja poslali pravi osebi.

Situacijo dodatno zakomplicira dejstvo, da Discord imena med sabo loči tudi glede na velike ali male črke. Tako imata imeni BoriSe in Borise za sabo lahko dva različna uporabnika, izbira pravega pa je nato samo loterija.

discord

Discord se je zdaj odločil vse skupaj poenostaviti, saj želi uporabnike med sabo povezati na bolj priročen in enostaven način. Discriminatorji se bodo tako kmalu poslovili in vsako ime bo postalo unikatno in bo sestavljeno samo iz malih črk, številk, znakov plus in podčrtaja, k temu pa bo dodano še sekundarno, prikazno ime, ki je v bistvu lahko karkoli si želite in lahko vsebuje tudi emotikone, to prikazno ime pa bo tisto, ki bo vidno vašim prijateljem. Obstoječa imena z discriminatorji bodo še vedno delovala in zaradi te spremembe ne boste izgubili nobenih prijateljev, a ime boste morali spremeniti v nekaj, kar ne bo vsebovala zadnjih štirih številk, zraven pa bo treba dodati še prikazno ime, ki za spremembo ne bo tako naporno.

Discord pravi, da se te spremembe ne bodo zgodile takoj, ampak postopoma. Prvi uporabniki bodo prejeli opomnike za spremembo imen v prihajajočih tednih, nakar se bo zadeva začela širiti skozi prihajajoče mesece. Časovno to ni ravno točno razporejeno, a Discord pravi, da se bo možnost spremembe imena vrstila glede na čas vaše registracije. V praksi to pomeni, da tisti, ki ste se za uporabo Discorda odločili med prvimi, boste tudi prej dobili možnost spremembe imena, to pa vam bo dalo veliko večjo šanso, da dobite unikatni vzdevek, ki ga še ni zasedel nekdo drug.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime