Dune: Part Two dobil prvi napovednik

Po dveh letih od impresivnega prvenca se počasi pripravlja drugi del filma Dune, ki smo mu pri nas nataknili ime Peščeni planet. In to ime je še kako primerno za prvi napovednik Dune: Part Two, saj boste večino dvominutnega videa gledali v širno puščavo, ki pod površjem skriva zelo nevarne zveri.

Napovednik sicer ni preveč zgovoren, saj vidimo Paula (Timothée Chalamet) in Chani (Zendaya), ki se gledate v oči in se razgovarjata o prihodnosti Arrakisa, nakar Paul zapiči v puščavska tla klicalca puščavskih črvov, katerega namerava zajahati. Črva sicer ne vidimo v vsej njegovi mogočnosti, saj se pokaže samo neka zverina, ki se počasi dviga iz mivke, kar je dobro, saj veliko dandanašnjih filmov v svojih napovednikih pokaže čisto preveč.

Tudi za režijo drugega dela bo seveda poskrbel Denis Villeneuve, ta pa nam je v napovedniku ponudil vpogled v nekaj likov, ki jih v prvencu nismo videli. Tu je Florence Pugh, ki bo igrala princeso Irulan in Feyd-Rautha, ki ga kot gologlavec igra neprepoznavni Austin Butler, katerega smo nazadnje gledali znotraj filma Elvis.

Za razliko od originala drugi del Peščenega planeta ne bo moč istočasno gledati v kinih in pretočnem servisu HBO Max. Razlog za to je seveda dejstvo, da nas je pri prvencu še mučil koronavirus, zaradi česar je bila obiskanost kinodvoran bolj na dnu, delno pa krivda pripada tudi prenovi servisa HBO Max, ki bo takrat že nosil imel MAX, nikomur pa še zdaj ni točno jasno, kaj vse bo vsebovala njegova knjižnica naslovov.

Dune: Part Two se bo v kinih rodil 3. novembra, zaradi uspeha prvega dela pa se je nekaj začelo dogajati tudi na področju iger. Razvijalec in založnik Funcom je namreč napovedal izdelavo MMO-ja Dune: Awakening, ta pa se bo dogajal 8 let po filmu, le da bomo gledali v malce drugačen razplet dogodkov. Awakening bo v bistvu preživetveni MMO, ki se bo dogajal na Arrakisu, žal pa še vedno ne vemo ničesar glede potencialnega datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime