Google predstavil svoj zložljivi telefon

Bil sem mnenja, da so zložljivi telefoni bili tista muha enodnevnica tipa 3D televizorji, ki bo popularna kakšen mesec, nakar se te tehnologije nihče ne bo več spomnil. A očitno nekaj je na temu, da lahko telefon raztegneš v tablico, saj Samsung še vedno dela na novih serijah izdelkov, zdaj pa se mu bo pridružil še Google, ki je včeraj na splet poslal dražilnik za svoj prvi prepogljivi telefon Pixel Fold.

Zaenkrat smo dobili samo kratki dražilnik, ki razkrije bore malo, a nič ne de, saj je že pred uradno najavo na splet ušlo cel kup govoric, ki pravijo, da bo naprava poganjalo čipovje Tensor G2, ki ga najdemo na telefonih Pixel 7. Ko bo naprava poklopljena bo na zunanji strani v nas gledal zaslon, premera 5,8 palca, medtem ko bo “telefonski” zaslon v premer meril 7,6 palca. Dobra naj bi bila tudi baterija, ki naj bi nam ob neprestani uporabi omogočila 24 ur tapkanja po telefonu.

Tule bo še ena kamera na zadnji strani in to je v bistvu vse, kar trenutno vemo o Pixel Foldu. Govorice pravijo, da bomo za eno kopijo naprave morali odšteti od 1.700 dolarjev dalje, kar je v bistvu skladno z vsemi zložljivimi telefoni, Google pa bo uradno večjo predstavitev na konferenci Google I/O, ki se bo odvila že 10. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime