Grozljivka Amnesia: The Bunker pokazala 10 minut novega igranja

Igra Amnesia: The Bunker z vsakim novim prikazom igranja bolj obeta. Glede zgodbe vemo samo to, da se bomo znašli izpod podzemnega bunkerja iz 1. svetovne vojne, naokoli pa ne bomo našli niti ene žive osebe, ampak samo razpadajoča trupla, po rovih pa nas bo preganjala neka pošast, proti kateri bomo imeli bore malo obrambe.

Kar me najbolj navdušuje je ta občutek resnične izoliranosti in klavstrofobičnosti. Igralni napovedniki zaenkrat v nas niso metali poceni “jump scare” momentov in tole bo resnično počasna igra pri kateri bo treba previdno kukati iz vsakega ovinka in uporabiti vse pripomočke, ki nam bodo na voljo. Na zaslonu ne bo praktično nobenega pokazatelja uporabniškega vmesnika, tako da se bo treba za raziskovanje zanašati na zemljevid in priročno svetilko, ki jo bo treba pred uporabo naviti, lučka pa bo sčasoma začela ugašati.

Amnesia: The Bunker bo za razliko od prejšnjih delov vsebovala nekaj samosvojih igralnih mehanik. Prvič v seriji bomo lahko uporabili orožje, a za revolver bomo strelivo našli bolj po naključju, prav tako pa bo redka kakšna granata, ki nam zna odpreti pot naprej, a glasen pok bo priklical tudi nevarnost. Med osvetljevanjem nepredirne črnine bomo očitno naleteli tudi na ogromne podgane, ki strahu pred človekom nimajo in odžene jih lahko samo plamteča bakla. Naše najboljša obramba pred pošastjo bodo generatorji, ki bodo lahko osvetlili prostore, saj naš glavni nasprotnik ne mara preveč svetlobe, a generator deluje na bencin, ki pa ga je omejene zaloge. Za bolj brezskrbno raziskovanje tako ne bo veliko časa, kar doda samo še en nov nivo pritiska na igralca.

Amnesia: The Bunker je videti kot res dobra grozljivka, razvijalec Frictional Games pa se zna preko nje odkupiti za igro Amnesia: Rebirth, ki ni bila sicer slaba, a spet ni dosegla tistih višav, ki smo jih od tega razvijalca upravičeno pričakovali.

Datum izida je po nekaj prestavitvah zdaj trdno zakoličen za 23. maj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime