Darkest Dungeon 2 danes izide v polni verziji

Originalni Darkest Dungeon iz leta 2016 velja za eno od tistih iger, ki so sistem Zgodnjega dostopa izkoristile na pravilen način, saj je razvijalec Red Hook Studios čas med testno fazo izkoristil za piljenje izdelka, ki je bil nato ob polnem izidu bil deležen nekaj kritik, a skozi pridno dodajanje vsebine in popravljanje uravnoteženosti je Darkest Dungeon postajal samo še boljši.

Nekaj takšnega se pripravlja tudi za nadaljevanje Darkest Dungeon 2, ki ga je je Red Hook Studios dve leti nazaj izdal samo na platformi Epic Games, od takrat pa nabira hvale in pritožbe igralcev, poliral igralno formulo in se pripravljal na poln izid, ki se bo pripetil danes, 8. maja.

Darkest Dungeon 2 je imel že v Zgodnjem dostopu veliko vsebine, a polna različica bo vsebino povsem dopolnjena in bo prinesla tudi epilog. Na voljo nam bo 5 poglavij, ki jih bomo raziskovali skozi 12 igralnih razredov, vsak od teh pa bo vseboval svoje zgodbe in veščine. Eden od teh herojev bo na voljo samo v polni različici igre, ki bo, za razliko od Zgodnjega dostopa, na voljo tudi preko Steama.

Drugo poglavje raziskovanje temnic ima naravnost čudovito podobo, saj se je Red Hook res dobro odrezal pri prenosu 2D slik v bolj izpopolnjene 2,5D animacije, ki pa so še vedno ohranile turobno in grozljivo estetiko prejšnje igre. Vendar pa nekateri veterani niso ravno navdušeni nad prenovljenimi igralnimi mehanikami, saj se zdaj okoli vozimo s kočijo in se poskušamo prebiti na vrh, kar je za nekatere povsem nepotreben dodatek znotraj igre. Prav tako ni več tiste vasice, ki ste jo nato v originalu pridno nadgrajevali in vam je služila kot nekakšna baza, saj boste tule nabirali samo sveče, ki vam nato nadgradijo like za naslednji “naskok”.

Red Hook Studios je že zdaj napovedal, da bo Darkest Dungeon 2, tako kot originalno poglavje, po izidu prejel še polno vsebinskih nadgradenj, kamor verjetno lahko prištejemo tudi plačljive dodatke. Razvijalec namerava dodati še nove pošasti in tudi močno podporo za mode, ki je veliko vsebine pridodala tudi originalu.

Darkest Dungeon 2 bo iz Zgodnjega dostopa stopil danes ob nekje 18.00. Do takrat ga lahko kupite na Epic Gamesu po ceni 23,99 € ali pa še malce počakate in si ga privoščite na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime