Detektivka The Case Of The Golden Idol dobila razširitev

Ena najboljših iger leta 2022 zna biti naslov, za katerega sploh niste nikoli slišali. Imenuje se The Case of the Golden Idol in je prva igra razvijalca Color Gray Games, na Steamu pa se ponaša z oceno Overwhwelmingly Positive.

Gre za prav posebno igralno izkušnjo, ki bi jo lahko uvrstili v žanr detektivk in to takšnih pri katerih je treba uporabljati možgane, saj moramo iskati sledi, logično razmišljati in si nato preko tega sestaviti celotno sliko dogajanja. V kampanji smo na ta način morali razrešiti 12 umorov, vsak od teh pa ostane zamrznjen ravno sredi umora ali pa direktno po njem, takrat pa moramo kot anonimni gledalec pozorno preiskati sceno, prevohati žepe vseh nastopajočih in nato iz vsega skupaj pokazati prst na tistega glavnega morilca.

Kot rečeno, igra se je pri igralcih zelo dobro obnesla in tudi kritiki so ji na Metacriticu podarili skupno oceno 86. Nič čudnega potem, da se je Color Gray Games spravil v delanje prvega DLC-ja, ki je zdaj na voljo za nakup, imenuje pa se Golden Idol Mysteries: The Spider of Lanka.

Dodatek je v bistvu nekakšen preddel glavne kampanje in nas vrne v leto 1741 znotraj izmišljene dežele Kingdom of Lanka. Tam nas čakajo trije povsem novi umori, na igralcu pa je, da odkrije zlobni veleum celotnega dogajanja, ki je znan pod vzdevkom Spider of Lanka. Ker je tole preddel boste med igranjem naleteli na nekaj obrazov, ki ste jih že srečali v polni igri, vsi trije primeri pa naj bi bili najtežji do sedaj, zato boste morali za razrešitev uporabiti vse svoje detektivske veščine.

Golden Idol Mysteries: The Spider of Lanka stane 5,30 €, za preigravanje pa si morate lastiti originalno igro, ta pa trenutno stane 14,39 € in ponuja tudi demo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime