Sony naj bi še ta mesec spočel večjo predstavitev PlayStation iger

Predstavitev iger PlayStation Showcase je ogromen dogodek, ki se zgodi samo enkrat na leto, včasih pa od tega preteče še dlje časa. Zadnji takšen Showcase smo tako videli leta 2021, Sony pa je takrat najavil kar nekaj zanimivih zadev kot so denimo Spider-Man 2, Wolverine in predelavo Star Wars: Knights of the Old Republic.

Skrajni čas je tako za nekaj novega in glede na zadnje konkretne govorice naj bi bil naslednji PlayStation Showcase samo še nekaj tednov stran. Prvi se je oglasil novinar Jeff Grubb, ki je od svojih virov izvedel, da naj bi se Showcase zgodil že ob koncu maja, medtem ko se je prej govorilo o juniju, ko bi se moral zgoditi festival E3, preden ni bil ta grobo preklican.

Grubb pravi, da je 25. maj skrajni datum, ko naj bi se zgodila ta predstavitev, a zna se zgoditi celo prej – morda že 21. maja. Njegove besede je nato potrdila tudi spletna stran VGC, ki je iz svojih lastnih virov izvedela, da se bo PlayStation Showcase zgodil ob koncu maja ali pa v začetku junija, kar bi znalo držati vodo, saj bi Sony na ta način elegantno prehitel Microsoft, ki svojo lastno konferenco načrtuje za 11. junij.

PlayStation Showcase se bo tako skoraj zagotovo zgodil v prihajajočih tednih, vprašanje pa ostaja, kaj vse bo na njem pokazal Sony. Založnik se je pri izdajanju ekskluziv za trenutno generacijo konzol odrezal bolje od Microsofta, a zdaj je nekako vodnjak presušil in od uradno napovedanih iger je trenutno znan samo Spider-Man 2. Pričakovanja so zato visoka in Sony vsekakor ima kar nekaj studiev, ki delajo na projektih, ki jih trenutno še niso razkrili. Tu je denimo razvijalec Naughty Dog, ki dela na neki večigralski varianti The Last of Us, za Spider-Man 2 bi lahko dobili kakšen igralni napovednik, nihče pa tudi ne ve, s čim se trenutno ukvarja studio Bluepoint Studios, ki naj bi delal na svojem prvem originalnem projektu, za tega pa nekateri pravijo, da naj bi bil Bloodborne 2 in predelava prvega dela.

Lastnik spletne strani VGC, Andy Robinson, je iz lastnih virov izvedel, da naj bi bil na PlayStation Showcase vključen tudi Konami, ki naj bi franšizo Silent Hill zavezal ekskluzivno konzoli PlayStation 5.

Skratka, prihajajoči tedni bodo polni napovedi iger, saj bo junija tudi Ubisoft spočel svojo lastno konferenco Ubisoft Forward na kateri bomo končno dobili vpogled v nove igre znotraj franšize Assassin’s Creed.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime