Doom 2 RPG je zdaj igralen na PC-ju

Morda se boste v tem članku prvič seznanili z igro Doom 2 RPG, kar niti ni presenetljivo, saj se je ta igra rodila dobrih 10 let nazaj in uradno nikoli ni bila na voljo za PC. Doom 2 RPG je bil, tako kot prvenec, razvit izključno za iOS sisteme – v primeru drugega dela je bil ta narejen specifično za telefon iPhone in glasbeni predvajalnik iPod Touch.

RPG verzija si sicer s PC verzijo deli podobo prvih dveh Doom naslovov, ki sta nas razveselila sredi devetdesetih, vendar pa sta si igralno zadevi povsem različni. Še vedno se bomo sprehajali po hodnikih vesoljskega podjetja UAC in se spopadali z demoni, a namesto hitre strelske akcije nas tule čaka prvoosebni potezni boj, kjer si z nasprotnikom izmenično poskušata zbiti zalogo zdravja.

Igranje je tako sestavljeno iz izmeničnega streljanja in uporabljanja predmetov, saj si bo treba vmes obnoviti točke zdravja, med raziskovanjem stopenj pa boste lahko čvekali z drugimi osebami, si nabirali strelivo, orožje in oklep, kar so vse pritikline žanra RPG.

Modderska ekipa GEC.inc se je odločila, da je pravi greh, da teh iger ne moremo igrati drugje kot pa na originalnih platformah, ki zdaj zagona teh iger sploh več ne podpirajo, saj nihče ni poskrbel za primerne nadgradnje, ki bi igri naredili združljivi s sodobnimi iOS operacijskimi sistemi. Zato so najprej poskrbeli za predelavo prve igre, pred kratkim pa je enako obdelavo doživel tudi Doom 2 RPG.

Modderji so pri predelavi poskrbeli za podporo igranja preko igralnih ploščkov, miške in tipkovnice, če pa morda imate pri roku zaslon na dotik se lahko celo poslužite originalnih kontrol, ki so bile povsem odvisne od tapkanja po zaslonu.

Predelava je seveda brezplačna, prenesete pa jo lahko na spletni strani DoomWorld. Igra kakšnih posebnih zahtev nima – pozorni bodite le na to, da pred zagonom namestite tudi program OpenAL, ki poskrbi za pravilno predvajanje glasbe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime