Grozljivka Bird Box dobiva nadaljevanje, ki nas bo tokrat preselilo v Barcelono

Pri grozljivkah obožujem zaplete, kjer se protagonisti in tudi sami gledalci ne zavedajo točno s čim se spopadajo in kako velika nevarnost jim stoji nasproti. Od vedno sem bil pristaš teze, da je strah veliko večji, če nikoli ne dobiš jasnega pogleda na tisto, kar naj bi te strašilo in ravno zaradi tega so bile grozljivke kot so Čarovnica iz Blaira in Paranormalno tako veliki uspešnici.

Tudi film Bird Box se je ravnal po podobnih smernicah. Grozljivka iz leta 2018 je nastala po knjigi, ki jo je spisal Josh Malerman, zgodba pa sledi postapokaliptičnim dogodkom, ki so praktično izbrisali civilizacijo. Širom planeta so se namreč nenadoma začeli vrstiti množični samomori in nikomur ni bilo na začetku jasno, zakaj se nenadoma ljudje prostovoljno ubijajo. Šele kasneje se razve, da so povod neka skrivnostna bitja, ki so tako bizarna, da če jih človek pogleda to pri njemu takoj zbudi histerijo zaradi katere si na koncu vzame življenje. Preživelim tako ne ostane drugega kot pa da si zavežejo oči in se za premikanje po svetu poslužujejo drugih čutov, za opozarjanje pred nevarnostjo pa povsod namestijo ptice v kletkah, ki jim ta bitja ne morejo do živega.

Bird Box se je rodil ekskluzivno na Netflixu in čeprav film ne nosi ravno nekih visokih ocen, so bili gledalci naravnost očarani, saj si ga je samo v prvem tednu od izida skupno ogledalo preko 45 milijonov računov.

Glede na takšen uspeh je malce čudno, da Netflix ni nikoli napovedal uradnega drugega dela, a morda pri temu igra vlogo dejstvo, da Josh Malerman nikoli ni spisal nadaljevanja. A novih avantur v tem zanimivo zastavljenem svetu bomo vseeno deležni, saj je pretočni servis včeraj izdal prvi napovednik za film Bird Box Barcelona, ta pa ne bo nadaljevanje, ampak bolj “spinoff”, ki bo dogajanje izven ZDA preselil v Evropo.

Bird Box Barcelona se bo odvil ravno med splošno paniko delanja samomorov in gledalci bomo priča počasnemu propadu civilizacije. Dražilnik pokaže nekaj utrinkov znotraj pisarn, nakar nam izda en napet trenutek, ko nekdo želi odkleniti avto, a še preden se usede noter, ga nekdo prehiti do sedeža. Ni sicer še jasno ali bo celoten film v španščini ali pa bomo gledali neko mešanico jezikov, saj nam napovednik pojasni dogodke v angleščini, nakar se karakterji pogovarjajo v španskem jeziku.

Zadeva je videti zanimivo, film pa bomo na Netflixu gledali od 14. julija dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime