Messenger bo na Applovih urah izgubil funkcijo odgovarjanja na sporočila

Vaša napredna ura Apple Watch bo kmalu izgubila eno pomembno funkcijo, saj naj bi podjetje Meta ukinilo namensko aplikacijo Messenger, ki vam je do sedaj omogočala omejeno interakcijo s sogovornikom. Messenger na uri sicer ni omogočal direktnega tipkanja, smo pa lahko na pogovore odgovarjali z zvočnimi posnetki ali pa preko emotikonov. Namen aplikacije je bil bolj v temu, da smo lahko na hiter način sogovorniku dali vedeti, da smo opazili njegovo sporočilo, a včasih telefon ni pri roki ali pa se nahajamo v situaciji, ko tapkanje po telefonu izpade nevljudno.

Spletna stran MacRumors zdaj poroča, da se bo ta funkcionalnost od ure poslovila že 31. maja. Nekateri uporabniki naj bi obvestilo o umiku aplikacije iz ure že dobili, novico pa je Meta nato tudi uradno potrdila za spletno stran Reviewgeek.

Na Messenger sporočila tako ne bo več možno odgovarjati, bomo pa še vedno lahko dobivali obvestila glede pogovor, le da bo za interakcijo treba v roke pograbiti telefon. Žal Meta svoje poteze ni želela pojasniti in je novinarjem samo navrgla, da lahko uporabniki za uporabo Messengerja še vedno uporabijo aplikacije na telefonih ali pa skočijo v brskalnike, ki jih imajo na PC-jih.

Razlogov za ukinitev aplikacije je lahko več. Podjetje Meta se sooča z masovnim odpuščanjem delavcev in zaradi tega je na določenih mestih treba zategniti pasove, zato sekajo stvari, v katere ni pametno vlagati ne denarja, ne časa. Messenger za Apple Watch se očitno ne uvršča v kategorijo izdelkov, ki bi jih bilo vredno podpirati in tudi na splošno je veliko podjetij iz pametnih ur umaknilo svoje izdelke. Meta je že leta 2018 umaknila podporo za Instagram, že prej pa so svoje aplikacije umaknili Twitter, Trello in Slack.

Del krivde leži tudi na Applu, ki želi ure Watch preobraziti v izdelek, ki je bolj namenjen spremljanju zdravja in fitnesa, medtem ko želi samo interakcijo z uro pustiti v preteklosti. Zaradi tega naj bi prihajajoči operacijski sistem WatchOS 10 naredil spočel ogromne spremembe glede upravljanja ure, ki se bo bolj zanašala na opomnike in obvestila in manj na tapkanje po majhnem ekranu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime