Novo Zeldo lahko že igramo na PC emulatorju v 4K in pri 60 sličicah na sekundo

Te dni ima vsaka igričarska stran spisanih vsaj 5 člankov na temo igre The Legend of Zelda Tears of the Kingdom, ki je izšla pred kratkim in pri kritikih požela same visoke ocene. Nič posebnega za Zelda naslov, ki je vedno pri igralcih in kritikih hudo priljubljen, zaradi česar niti ni čudno potem, da mu je Nintendo nataknil ceno 70 €.

A kakor je igra fajn, se večina kritikov strinja, da je konzola Nintendo Switch preprosto preveč stara in strojno podhranjena, da bi lahko res uživali v naslovu tega kalibra. Igralci so se zaradi tega začeli ozirati po emulatorski sceni na PC-ju, ki je v primeru konzole Nintendo Switch izjemno živa.

Emulatorja Yuzu in Ryujinx na PC-ju že dolgo omogočata preigravanje iger iz konzole Nintendo Switch in če sta morda na začetku oba komajda zagnala kakšen naslov, je te dni emulacija prispela do te stopnje, da lahko na obeh igrate igre pri večjih ločljivostih kot pa na originalni konzoli.

To velja tudi za Tears of Kingdom, ki je bila na emulatorjih celo igralna debel teden pred uradnim izidom. Nek neznanec se je nekje dokopal do kopije igre, to naložil na splet in igranje se je lahko začelo. Zadeva je bila sprva najbolj igralna na emulatorju Yuzu, a je imela nekaj grafičnih problemov, vendar pa je sama skupnost začela kodirati rešitve, tako da so nekateri celo preigrali igro do konca, še preden je ta sploh uradno izšla.

No, Tears of Kingdom je zdaj prispel v vse trgovine, razvijalec Yuzu pa je na svojem Twitterju brž najavil, da je zadevo najbolje izkusiti na njihovem emulatorju, kjer je moč igro poganjati v ločljivosti 4K in to pri kar 60 sličicah na sekundo. Pogoj za to je dovolj močna strojna oprema, ki pa ne zahteva najnovejših grafičnih kartic in procesorjev, saj lahko nekateri poganjajo igro pri 30 sličicah na sekundo in to z ostarelo grafično kartico GTX 1060. Seveda si morate tudi lastiti igro, ki jo nato pretvorite v digitalno obliko za emulator, saj je Yuzu samo orodje za poganjanje iger.

Zgornja Twitter objava sicer resda obljublja 60 sličic na sekundo, a jih uradno zaenkrat še ne podpira. Obstaja sicer mod, ki omogoča tako igranje, a ta se je rodil na piratski veji Reddita NewYuzuPiracy. To je teden nazaj povzročilo kar nekaj problemov, saj so uporabniki delili povezave do moda iz dvomljivih strani in pojavilo se je kar nekaj primerov širitve zlonamerne programske opreme. Zato je morda bolje počakati, da Yuzu ali Ryujinx objavita svoji uradni različici, do takrat pa lahko še vedno uživate v višji ločljivosti, pri 30 sličicah na sekundo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime