World of Warcraft Classic dobiva uradne “hardcore” strežnike

Igranje World of Warcrafta na Classic strežnikih je že tako ali tako mučno, še posebej če se spravljate v preigravanje kampanje brez uigrane ekipe. Za razliko od sodobnega WoW-a, ki celo prilagaja stopnje sovražnikov igralčevi trenutni izkušenosti, se Classic drži originalne formule, ki igralcu ponudi za raziskovanje ogromen svet, a ta v sebi drži tudi ogromno nevarnosti, ki ti včasih preprosto preprečijo uspešni zaključek kakšne naloge.

In zdaj bo ta svet postal še težji, saj je razvijalec Blizzard najavil uradno podporo za “hardcore” strežnike. Gre za igralni način, kjer imate med preigravanjem na voljo samo eno življenje in če vas nekaj ubije, potem je vaše zabave konec, po vodi splava desetine, če ne stotine ur igranja in ne ostane vam drugega, kot pa da ustvarite frišen lik in se z njim znova podate v svet Azerotha.

Igralni način “hardcore” se sicer sliši kot čisti mazohizem, a obstaja vrsta igralcev, ki preprosto obožujejo tako brutalne igralne izkušnje. Ideja za takšen uradni igralni način prihaja namreč ravno iz vrst igralcev, ki so na Classic strežnikih uporabljali poseben dodatek, ki je spremljal smrt vsakega igralca in je vzpostavil tudi lestvico živečih. Zdaj pa prihaja uradna podpora, ki bo omogočala lažjo implementacijo “hardcore” igranja, saj je bilo zdaj samo od igralcev odvisno, da so se ti častno držali vseh pravil takšnega igranja.

Kakšna so uradna pravila še ni čisto znano, saj smo do sedaj dobili samo Twitter najavo, ki je malce smešna, saj ta pravi, da so “Spirit Healerji” pripravljeni, a ti bodo v bistvu nekoristni, saj nas ne bodo mogli oživeti. Poleg tega, da bomo imeli samo eno življenje, je znano še to, da se bomo ob smrti lahko še vedno prijavili v igro, a bomo lahko samo klepetali s prijatelji ali pa predali vodstvo gilde živečemu pajdašu.

Zanimiv je tudi novi PvP način, imenovan /makgora. Naključnega igralca bomo namreč lahko povabili v takšen dvoboj, a ta bo smrtonosen, saj tisti, ki ostane na tleh, se iz njih ne bo več dvignil. Takšni dvoboji znajo biti hudo napeti in ni dvoma, da si zna kakšen streamer samo iz tega zgraditi kariero.

Ni še znano, kdaj točno prihaja “hardcore”, a Blizzard pravi, da se bo to zgodilo kmalu. Verjetno ni treba dvakrat poudarjati, da boste za sodelovanje morali nov igralni lik in to na posebnih strežnikih, ki bodo ustvarjeni samo za ta igralni način.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime