YouTuber priznal, da je namerno strmoglavil letalo in mu zdaj grozi do 20 let zapora

Novembra 2021 se je veliko govorilo o možakarju z imenom Trevor Jacob, ki je bil nekdaj profesionalni deskar na snegu, nato pa se je raje spravil v delanje YouTube kariere. Nekega dne v novembru se je Jacob spravil v lahko letalo, saj je želel visoko v zraku raztrositi pepel svojega umrlega prijatelja. A glej ga zlomka: ravno ko je bil nad gorovjem Sierra Nevada je letalu odpovedal motor, nakar je Jacob skočil iz njega, malce pešačil skozi gorovje, nakar ga je rešil nek naključnež.

Jacob je nato vse skupaj naložil na YouTube in gledalci so hitro ugotovili, da s prikazanim nekaj ni v redu. Izkušeni piloti so opazili, da Jacob niti približno ni poskušal popraviti letala, ampak je skoraj takoj skočil iz njega. Poleg tega je po letalu strateško namestil kamere, ki so lahko ujele vsak zorni kot, zaradi nekega razloga pa je imel na sebi že pripasano padalo, s sabo pa je vzel tudi selfie palico, ki je ujela njegov skok iz letala.

Skratka, vse skupaj je bilo videti zrežirano, vendar pa se Jacob ni znašel v škripcih zaradi slabega igranja, ampak zaradi neodgovornega ravnanja z letalom. Namerno strmoglavljanje je namreč lahko hudo nevarno, saj lahko takšno letalo zahteva tudi smrtne žrtve.

[Aviation, Extreme Sports] The Crash of Trevor Jacob: When an Ex-Olympian-Turned-Pilot (Allegedly) Crashed his Airplane Deliberately for Internet Fame
by u/BeagleInTheSnow in HobbyDrama

FAA, ameriška zvezna uprava za letalski promet, mu je aprila lani odvzela vozniški izpit, saj se je po njihovem mnenju pri upravljanju letala vedel neodgovorno, a izguba letalske licence je Jacobov še najmanjši problem. Tip je namreč po pristanku s padalom odšel do zverižene pločevine letala in iz njega pobral kamere, strmoglavljenje letala pa je preiskovalni komisiji prijavil šele dva dni kasneje, pri tem pa lagal, da ni vedel kje so ostanki letala. Ne samo to: s helikopterjem se je odpeljal nazaj do ruševine, to prepeljal do lokalnega vinarja in jo tam naložil na tovornjak, nakar je pločevino odpeljal do Lompoc City Airporta, jo tam razrezal in odvrgel v smeti.

To laganje in prikrivanje dokazov je naposled pred kratkim le priznal in si morebiti s tem nakopal kar nekaj let bivanja za zapahi. Uničenje in prikrivanje dokazov se namreč smatra kot oviranje zvezne preiskave, zaradi česar mu grozi kar 20 let zaporne kazni znotraj zveznega zapora.

In kaj je bila poanta vsega tega? Nedvomno ogledi na YouTubu, a Jacob je še priznal, da je bil povod za to tudi sponzorstvo neke denarnice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime