Film Five Nights at Freddy’s dobil prvi dražilnik

Franšiza grozljivk Five Nights at Freddy’s je danes bleda senca tistega kar je bila leta 2014. Idejni foter Scott Cawthon je takrat spočel prvi del in hitro osvojil njive interneta, saj je praktično vsak streamer zadevo vzel za svojo in nato pred kamero izvajal mnogokrat lažne reakcije strahu, uspeh prvenca pa je Scotta spodbudil k temu, da je v samo dobrem letu izdal kar 3 nadaljevanja, nakar se je spravil delati še ločene naslove, ki so se dogajali v istem svetu.

Ni treba dvakrat poudariti, da je ta saturacija izdelkov igralcem kmalu presedla in čeprav smo leta 2021 dobili morda najbolj izpopolnjen in hkrati najdražji naslov Five Nights at Freddy’s: Security Breach, se je formula do takrat že zdavnaj izpela, igra pa je dobila tudi same povprečne ocene.

Morda ravno zaradi vsega tega film po dogodkih Five Nights at Freddy’s pri ljudeh ne sproži takšne reakcije, kot bi jo dobili na vrhuncu slave franšize. Scott je sicer filmsko navezo skušal izkoristiti bolj zgodaj, saj je bil film najavljen leta 2015, a nato je razvoj naletel na težave, vse dokler ni vajeti prevzel Jason Blum in izdelavo filma leta 2017 zaupal svoji produkcijski hiši Blumhouse.

Kljub novi režiserki, ki je tokrat postala Emma Tammi, je film za izdelavo potreboval dolgih šest let, zdaj pa smo prišli do stanja, da ima projekt prvi dražilnik. In ta niti ni zanič, saj bo zgodba filma sledila premisi prve igre, tako da bomo gledali v življenje nočnega čuvaja, ki bo moral skrbeti za varnost restavracije Freddy Fazbear’s Pizza, nakar naokoli nenadoma oživijo animatronske lutke, ki si zaželijo pobiti vse kar jim stoji naproti.

Lutke so videti dovolj srhljive, da se morda splača film ogledati prav zaradi njih, za izdelavo pa je poskrbelo podjetje Jim Henson’s Creature Shop, tako da bomo gledali prave, fizične konstrukcije in ne samo nekih poceni CGI imitacij. Fuzzybearu in kompaniji se sicer oči svetijo rdeče, zaradi česar je morda zadeva malce manj srhljiva kot v igrah, a na končne vtise bo treba počakati do izida, ki se bo zgodil 27. oktobra v kinih, hkrati pa bo film izšel tudi na pretočnem servisu Peacock.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime