Filmska franšiza Indiana Jones konec maja prihaja na Disney+

V bistvu sem bil dolgo prepričan, da je četvorica filmov Indiana Jones že vseskozi prisotna na pretočnem servisu Disney+, a temu ni tako. Pravice do predvajanja je namreč držal samo pretočni servis Paramount+, pa čeprav si licenco Indyja lasti Disney že vse od takrat, ko je pokupil celotni katalog Lucasfilma.

No, temu bo kmalu konec, saj je Disney najavil, da bo 31. maja celotna filmska franšiza Indiana Jones prišla “domov”. Ta zaobsega filme Lov za izgubljenim zakladom, Tempelj smrti, Zadnji križarski pohod in Kraljestvo kristalne lobanje, ni pa še jasno, če se bo na tem pretočnem servisu pojavila tudi malo znana serija The Young Indiana Jones Chronicles iz leta 1992.

Prehod vseh teh filmov na domačo platformo se sicer ne bo zgodil brez razloga. Približuje se namreč izid filma Indiana Jones in Artefakt usode, ki bo prvi nov Indy od leta 2008, ko smo gledali Kraljestvo kristalne lobanje, to pa je postal najslabše ocenjen film znotraj te franšize.

Tudi v filmu Artefakt usode bo glavno vlogo zasedal Harrison Ford, ki pa je zdaj že precej v letih, tako da bodo akcijske scene vsebovale veliko posebnih učinkov, hkrati pa bomo preko računalniških algoritmov v nekaterih scenah gledali v pomlajenega Forda. Zgodba se bo tokrat odvijala leta 1969, ko so Rusi in Američani sprožili dirko za skok na Luno, zlobni Jürgen Voller, ki ga bo tule igral Mads Mikkelsen, pa bo skušal program pristanka Apollo izkoristiti za svoje namene, Indiana pa mu bo te poskušal preprečiti.

Artefakt usode bo svojo svečano premiero doživel jutri, 18. maja, na prireditvi Cannes Film Festival, medtem ko ga bomo običajni smrtniki v kinih gledali 30. junija, kasneje pa bo prispel tudi na Disney+.

Četvorico filmov Indiana Jones lahko v Sloveniji trenutno spremljamo preko pretočnega servisa SkyShowTime.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime