Ubisoft stavi vso svojo prihodnost na franšizo Assassin’s Creed

Francoski založnik Ubisoft je za sabo imel kar nekaj težkih let. Njihov zadnji res velik izdani AAA naslov je bil Far Cry 6 iz leta 2021, založnik pa se od takrat bori z neprestanimi prestavitvami naslovov, zaradi česar že dolgo od njih nismo dobili visokoprofilnega naslova.

Vse to je jasno v njihovem zadnjem finančnem poročilu za leto 2022, ki ga je Ubisoft označil za “izzivalnega”, zaradi tržnih razmer pa je podjetje odpustilo kar nekaj delavcev, zaradi česar zdaj globalno zaposluje manj kot 20.000 ljudi.

Sicer povsem brez izdaj iger niso ostali, saj so nekaj zaslužka prinesle igre Just Dance 2023, Mario + Rabbids Sparks of Hope in Rocksmith+, a vse to je prineslo zgolj 1,81 milijarde evrov dobička, kar je za 14,6 % manj od prejšnjega fiskalnega leta, zaradi česar je Ubisoft zabeležil okoli 500 milijonov evrov operativne izgube.

Po drugi strani pa je Ubisoft navdušen nad rezultati Assassin’s Creeda. Zadnji naslov te franšize – Assassin’s Creed Valhalla – je izšel leta 2020, a založnik pravi, da je franšiza v celoti dosegla nove rekordne višave glede igralcev, pa čeprav vmes nismo dobili nobene Assassin’s Creed igre. Valhalla je med svojim obstojem nabrala 44 % več igralcev kot pa Origins in 19 % več od prejšnjega poglavja Odyssey, kar pomeni, da se igralci še vedno niso naveličali takšne vsebine.

Nič čudnega potem, da namerava Ubisoft skoraj svojo celo prihodnost iskati v naročju te franšize. Trenutno ima v izdelavi kar 6 Assassins Creed iger: Mirage izide še enkrat letos, potem pa so tu tri naslednja večja poglavja, kodno imenovana Red, Hexe in Jade. Poleg tega je v izdelavi en VR naslov ter mobilna igra za katero je ven predhodno ušel dokaj konkretni igralni video.

Ubisoft pa bo v tem fiskalnem letu izdal še nekatere druge naslove, od katerih si prav tako veliko obeta. Do marca 2024 naj bi dobili igre Avatar: Frontiers of Pandora, The Division Resurgence, Rainbow Six Mobile, The Crew Motorfest in nesrečni Skull and Bones, ki je bil do sedaj že neštetokrat prestavljen, a je še vedno v aktivnem razvoju, kot je tudi Beyond Good and Evil 2, za katerega nas res čudi, da Ubisoft zadeve že davno ni preklical.

Založnik bo svojo prihodnost bolj nazorno pokazal 12. junija, ko se bo odvila njegova lastna konferenca Ubisoft Forward.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime