Jagged Alliance 3 po vseh teh letih končno dobil datum izida

Jagged Alliance 2 iz leta 1999 velja za eno najboljših taktičnih poteznih strategij, ki je nabrala kar lepo število privržencev, na igro pa so skočili tudi modderji, ki so izkušnji pridodali nekaj nove vsebine. Zaradi tega uspeha je založnik Strategy First je leta 2004 najavil tretji del, ki bi ga moral izdelati ruski studio MiST Land South, vendar pa od tega ni bilo nič, nakar so namere o izdelavi nadaljevanja povsem utihnile.

Pravice do igre so nato prešle v roke založnik THQ Nordic, ta pa je nato leta 2021 najavil ponovni zagon dela na tretjem delu, ki je prešel v roke razvijalca Haemimont Games, tega pa poznamo predvsem po seriji iger Tropico. Po letih kovanja kode je zadeva naposled nared in Jagged Alliance 3 je včeraj dobil tudi uraden datum izida, ki se bo zgodil 14. julija.

Dogajanje tretjega dela nas bo postavilo v zahodno Afriko, kjer bo naša ekipa, sestavljena iz 40 unikatnih najemnikov, poskušala pregnati paravojaško silo The Legion, zraven pa bo treba rešiti tudi izginulega predsednika. Tako kot prej nas čakajo zanimive potezne bitke, naši agenti pa bodo imeli na voljo širok razpon arzenala, skozi enoigralsko kampanjo pa se bomo lahko povezali tudi z drugimi igralci.

Poleg datuma izida je Jagged Alliance 3 prejel tudi ceno, ki bo znašala vsega 45 €, igro pa bo moč nabaviti samo preko Steama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime