Lords of the Fallen dobil igralni napovednik in datum izida

Med igrama Lords of the Fallen 2 in Dead Island 2 bi lahko potegnili kar nekaj vzporednic: razvoj drugega dela traja že celo večnost in je vmes zamenjal nekaj razvijalcev, založnik pa je v izdelavo nadaljevanja vložil ogromno denarja in časa, pa čeprav original ni bil ne vem kakšna uspešnica.

Slednje še posebej velja za prvi Lords of the Fallen, ki so ga leta 2014 spljuvali čisto vsi, čeprav mi moji spomini pravijo, da ob mojem kratkem preigravanju igra niti ni bila tako zanič in da je bilo veliko ljudi takrat samo jeznih, da se je nekdo drznil kopirati formulo iger Dark Souls. Morda se še enkrat poskušam prebiti skozi originalno kampanjo preden se spravim igrati nadaljevanje, ki se imenuje. No, Lords of the Fallen.

Založnik CI Games je sprva igri nadel ime The Lords of the Fallen a se je kasneje premislil, saj želi z novo igro dati seriji nov in frišen začetek. Kodiranje se zdaj približuje h koncu in včeraj smo dobili prvi igralni napovednik ter celo datum izida.

Po videu sodeč bo tole vsekakor spet spadalo v žanr Soulslike iger. Izbirali bomo lahko igralne razrede in si bodisi izbrali vojščaka, ki stavi na zamahovanje ogromne sablje ali pa na bolj gibčen lik, ki z udarci prizadane manj škode, a to nadomesti s hitrim napadanjem in izmikanjem. Nasprotniki so videti konkretni in šefi veliki ter hudo agresivni, že iz napovednika pa je videti kar nekaj sposojanja iz FromSoftwareove zadnje mojstrovine Elden Ring. En šef vizualno hudo spominja na Malenio, drug pa na Radahna. Vendar pa bomo tudi kopiranje odpustili, če bo le igranje dobro. Najbolj pomembna bo igralna sredica, zato mora Lords of the Fallen doseči tisto, kar večini Soulslike iger spodleti: napreden boj, z dobrimi animacijami in sestavo stopenj, ki jih je veselje raziskovati.

Okolica je vsekakor videti raznolika, še najbolj pa navduši grafična podoba. Ta je grajena znotraj pogona Unreal Engine 5 in to se ji vsekakor vidi, tako da če nič drugega bo igra prišla prav za testiranje strojnih komponent PC-ja. Napovednik izda tudi nekaj vmesnih sekvenc in videti je, da bo zgodba malce bolj razumljiva kot pa v FromSoftware igrah. To vsekakor štejem igri v plus, saj sem se na tem mestu že malce prenajedel FromSoftwarove formule podajanja štorije, ki jo moraš sestavljati po koščkih in mi zato večino časa ni jasno nič. Morda je napočil čas, da dobimo bolj direktno povedano zgodbo, kjer bom dejansko vedel kdo je ta ogromen šef in zakaj mora umreti.

Lords of the Fallen prihaja 13. oktobra na PC, PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime