Mortal Kombat 1 bo ustvaril frišen začetek pretepaške franšize

Razvijalec NetherRealm dela na pretepaški franšizi že celo večnost in roko na srce se mi zdaj niti ne da brskati po Wikipediji za informacijami glede tega koliko posamičnih delov in “spinoffov” so nam ponudili vse od leta 1992, ko se je pojavil prvi del. Skratka, bilo jih je veliko in zadnji del sage smo dobili leta 2019, ko se je rodila igra Mortal Kombat 11, zdaj pa bo NetherRealm resetiral vesolje, saj je včeraj napovedal frišno igro Mortal Kombat 1.

NetherRealm je sicer franšizo Mortal Kombat že večkrat tako resetiral, saj vse te igre s sabo nosijo zgodbe, ki se včasih nadaljujejo skozi sledeča poglavja, včasih pa ne. Takšna ponastavitev je navadno potrebna, ko dogodki napredujejo do že smešnih proporcev in se moramo v igrah dobesedno pretepati z bogovi, zaradi česar je treba spustiti stvari na malce bolj normalno raven in začeti z bolj preprostimi zapleti.

Ravno to bo spočel Mortal Kombat 1, ki pa se bo še vedno navezoval na prejšnje igre. Zgodba je v enajstem delu iz Liu Kanga naredila boga, ta pa se je nato v DLC-ju Aftermath spravil v boj z zlobnim čarovnikom Shang Tsungom, ga porazil in nato ustvaril novo dimenzijo oziroma ero, kjer bo lahko vsak lahko živel življenje, ki si ga je sam izbral.

Vse skupaj je v bistvu izgovor, da naše dobro znane borce tipa Scorpion, Sub-Zero, Mileena in Katana ugledamo v novi luči in v mlajših oblikah, zgodba pa bo malce premešala formulo, tako da tisti večni sovražniki tokrat morda postanejo prijatelji, stvari pa se lahko zasučejo tudi v drugo smer.

NetherRealm ni želel pokazati nobenega igranja, a uradna stran pravi, da lahko pričakujemo nove igralne načine, prenovljen sistem pretepanja, vračajo pa se seveda tudi krvave usmrtitve Fatality. Napovednik nam dobro da vedeti, da se brutalnost ne poslavlja, zato lahko vidimo nekaj kadrov, kjer so človeška telesa praktično brez kosti in glave zato pokajo kot nabrekle melone, kri pa šprica na vsak centimeter proste površine.

Mortal Kombat 1 prihaja 19. septembra in to na PC, PlayStation 5, Xbox Series X in Nintendo Switch – na slednji konzoli, vsaj tako predvidevamo, bo omogočena samo možnost pretočnega igranja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime