Lenovo najavil prenovo mini računalnikov ThinkStation P3 Tiny

Dandanes so strojni deli računalnikov postali že tako miniaturni, da lahko v bistvu spočnemo igričarske zadeve, ki jih nato brez težav držimo v rokah, kar lepo nakazuje popularni Steam Deck. Ti miniaturni deli pa prav pridejo tudi pri tistih, ki so privrženci trenda SFF oziroma Small Form Factor. Namen tega je kupovanje polnopravnih PC-jev, ki jih lahko praktično namestite pod svoj monitor, Lenovo pa je nedavno najavil prav takšne strojčke, ki so jim nadeli nekam prisrčno ime ThinkStation P3 Tiny.

lenovo

Gre za resnično majhen PC, ki meri samo 183 x 179 x 37 milimetrov. Tako ga lahko brez težav primete z eno roko, tehta pa samo 1,4 kilograma, zaradi česar je zadeva res videti bolj kot nekakšen modem kot pa pravi računalnik. A to je ravno čar SFF strojčkov, ki jih lahko nato namestite kar na mizo ali pa pod monitor, edina skrb pa je dovolj prostora za prezračevanje, tako da Tinyja ni ravno pametno tlačiti znotraj predala.

Kljub majhnosti pa računalniček vsebuje nekaj impresivnih specifikacij. Na procesorski strani lahko Tinyja nadgradite vse do procesorja Intel i9-13900 in temu dodate do 64 GB DDR5-4800 pomnilnika. Pri grafiki lahko izbirate med čipoma UHD Graphics 730 iGPU ali pa UHD Graphics 770 iGPU ali pa dodate miniaturno, a kljub temu namensko grafično kartico Nvidia T400 s 4 GB pomnilnika ali pa T1000 z 4 ali 8 GB pomnilnika.

ThinkStation P3 Tiny ni namenjen igričarstvu ampak bolj poslovni rabi, zaradi česar je več kot primeren za pisarne. Ponuja cel kup takšnih in drugačnih vhodov: na sprednji strani najdemo dva USB-A vhoda, vhod USB-C in možnost priklopa 3,5 mm slušalk, na zadnji strani pa je lukenj cel kup: od vhodov USB-A, do Ethernet priklopa ter razširitev za DisplayPort in HDMI monitorje. Če si dokupite namensko grafično kartico, boste pridobili še dodatne štiri DisplayPort izhode, tako da lahko na napravo res obesite cel kup monitorjev.

Prvi primerki z nameščenim operacijskim sistemom Windows 11 naj bi v prodajo stopili že ta mesec, julija pa bodo na voljo tudi verzije z nameščenimi Linuxi. Cena za zdaj še ni znana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime