Srhljivka Layers of Fear dobila datum izida in demo

Prihajajoča grozljivka Layers of Fear je v bistvu hkrati predelava in zbirka različnih iger. Razvijalec Bloober Team bo namreč pod tem imenom izdal predelavo prvega dela iz leta 2016, ki je bil izdan pod istim imenom, notri pa bomo našli tudi drugi del Layers of Fear 2 iz leta 2019, ki je lokacijo bizarne hiše zamenjal za zapuščeno ladjo.

Prenovljeni Layers of Fear bo poleg obeh iger dodal tudi nova poglavja preko katerih namerava vse pretekle dogodke bolje povezati med sabo, zaradi teh pa bo zgodba prvega dela dobila nekaj več smisla. V originalu smo igrali slikarja, ki je na vsak način želel ustvariti svojo mojstrovino, v lovu za njo pa je začel padati v čedalje večje brezno norosti, dokler ni začel tudi ubijati. Dvojka nam je dostavila manj dramatičen zaplet, saj smo se preizkusili v vlogi Hollywoodskega igralca, ki ga neznani režiser povabi na snemanje sredi ogromne ladje, a tam naletimo na vse drugo kot pa naš naslednjo filmsko uspešnico.

Predelava bo ohranila igralne prvine prvih dveh delov, ki se v bistvu igrata kot malce bolj interaktivna različice hiše strahov. V glavnem se bomo sprehajali, reševali res enostavne uganke in spremljali grozljivosti okoli nas, ki so malce votle, saj v igri v bistvu ne moremo umreti.

Je pa zaenkrat grafično videti izjemno impresivno. Obe igri sta bili predelani v pogon Unreal Engine 5, kar pomeni podporo za cel kup naprednih grafičnih bombončkov tipa ray tracing. V prvih igralnih posnetkih je zadeva videti odlično, dobra novica pa je tudi to, da se lahko zdaj sami prepričate o igrini lepoti. Na Steamu je namreč zdaj na voljo brezplačni demo, a s preigravanjem tega je pametno pohiteti, saj bo na voljo samo do 22. maja.

Layers of Fear je dobil tudi datum uradnega izida, ki se bo zgodil 15. junija, takrat pa bo igra na voljo na PC-ju ter konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime