Steam je začel ponujati časovno omejene preizkuse iger

Kakšen pametnjakovič bi ob zgornjem naslovu znal omeniti, da Steam že dlje časa ponuja časovno omejene preizkuse iger, saj je politika tega servisa, da lahko vsako igro vrnemo in instantno prejmemo vračilo denarja, če le naš igralni čas ne preseže dveh ur. To je sicer res, a takšno igranje s sistemom ni udobno za vse: kot prvo moraš na računu imeti 60 oziroma zdaj že 70 €, da lahko sploh kupiš moderno igro, Valve pa mora nato za vsako takšno transakcijo odšteti nekaj centov, kar se skozi čas in več uporabnikov nabere na kar lep evrski znesek.

Tako se je Valve domislil bolj elegantne rešitve: časovno omejenih preizkusov iger. Tole sicer ni čisto originalna ideja, saj takšne zadeve Sony že dolgo ponuja na konzolah PlayStation 5, a na PC-ju takšne stvari srečamo bolj redko. Računalničarji so bolj navajeni demo iger, ki omogočajo preigravanje določene stopnje, vendar pa so demoti bolj izjema kot pravilo, saj zahtevajo od že tako izmozganih razvijalcev še dodaten trud, saj je treba ustvariti izrezano vsebino, ki nato vsebuje kakšen oglas za nakup polne igre.

Časovno omejeni preizkusi pa so močno bolj enostavni, saj mora razvijalec vgraditi samo odštevalnik in je z delom opravil. Prvi takšen preizkus na Steamu je tako dobila nedavna predelava Dead Space, ki jo lahko obiščete preko sledeče povezave, tam pa boste pod razdelkom Free Trial našli gumb Play Now, to pa vam bo v knjižnico dodalo igro, ki jo nato lahko preigravate uro in pol.

Zdi se, da je tole samo prva od takšnih iger z omejenim časovnim preizkusom, saj je Valve za te namene ustvaril prav poseben razdelek na strani igre in zanimivo bo videti, kakšne igralne preizkušnje bo še lahko testirali na takšen način. Ni še znano, ali lahko vsak založnik izbira časovno mejo za posamezni naslov ali pa bo vse omejeno na 90 minut.

Za razliko od zaprtega sistema na konzoli PlayStation 5, pa so PC pirati brezplačni preizkus že izkoristili za svoje namene. Dead Space vsebuje zaščito Denuvo, zaradi česar ostaja nezlomljen, a nekdo je izgruntal orodje, ki časovnik 90 minut raztegne na neomejeno število ur in ker vsak uporabnik pri teh omejenih preizkusih v bistvu prenese polno igro, se lahko pirati na ta način pozabavajo v celi kampanji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime