Serija iger Final Fantasy se bo morda znebila zaporednih številk

Naslednje poglavje japonske igričarske serije Final Fantasy bo že 16., a to drži samo za tiste glavne igre, medtem ko imamo še cel kup odvrtkov in predelav za specifične sisteme, tako da ima ta franšiza res bogato zgodovino, v kateri se lahko mimogrede povsem izgubiš. Vse te številke in zmedena poimenovanja so začela povzročati sive lase tudi založniku Square Enixu in zna se zgoditi, da sedemnajsti del ne bo več nosil številke, ampak samo podnaslov.

O teh težavah se je v nedavnem intervjuju s spletno stranjo GQ razgovoril vodja razvoja iger Final Fantasy 14 in 16 – Naoki Yoshida. Ta je priznal, da so začele te zaporedne številke povzročati zmedo pri promociji novih naslovov in tudi pri novih igralcih. Slednji bodo pogledali številko 16 in nato pomislili, da je treba najprej preigrati vseh 15 prejšnjih naslovov, saj drugače štorija ne bo imela smisla. Tako mišljenje prevladuje pri mlajših igralcih, ki so zdaj že vajeni Marvelovega koncepta filmov in serij, pri katerih je vse povezano v eno vesolje in za pravo uživanje zgodbe moraš preprosto pogledati vse niti, ki so nato pripeljale do aktualnega poglavja.

Final Fantasy pa ne sledi tej formuli, saj je vsak naslov postavljen v svoje lastno vesolje, ki s prejšnjimi deli nima nekih povezav. Seveda boste vsake toliko naleteli na kakšno referenco, a to je daleč od tega, da štorija brez preigravanja prejšnjega dela ne bi imela smisla. To je jasno že pri površnemu pregledu vsebine vsakega naslova: Final Fantasy 15 nas denimo postavi v moderen čas, kjer se naokoli prevažamo z avtom in delamo slike s telefonom, Final Fantasy 16 pa bo mračna srednjeveška pripoved.

Yoshida pravi, da je glede teh sprememb že govoril s tistimi na višjih položajih, ki lahko pri Square Enixu sprejmejo takšne odločitve. Predlagal je denimo da se ime 14. dela, ki je MMO, preprosto spremeni v Final Fantasy Online, zaradi česar bi igralcu bilo takoj od začetka jasno, kakšno igro dobiva, takšni podnaslovi pa znajo olajšati prepoznavanje sledečih delov franšize.

Vendar pa Yoshida kakšnega konkretnega odgovora na svojo idejo še ni dobil, zraven pa je še dodal, da je to problem za tisto ekipo, ki se bo spravila v izdelavo 17. poglavja.

Final Fantasy 16 medtem pridno leze proti izidu, ki se bo zgodil 22. junija. Igra bo izšla ekskluzivno na konzoli PlayStation 5, medtem ko PC verzija še nima datuma izida, a je letos ni za pričakovati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime