Igra Forspoken dobila obsežno posodobitev, ki popravi kar nekaj stvari

Igra Forspoken je bila glavni predmet norčevanj v januarju 2023 in nekaj teh slabih kritik si je zadeva nedvomno zaslužila. Založnik Square Enix je namreč splovil povsem svežo franšizo v kateri je glavna junakinja Frey stopila v magični svet, tam pa se je spoprijateljila z magično gobčno zapestnico in postala nesojena rešiteljica celega sveta, igralec pa je moral ob tem trpeti cringe dialoge in trpeti ob dokaj neuravnovešeni igralni formuli.

Nam sicer Forspoken ni bil tako zanič, saj smo kar nekaj zabave potegnili iz unikatnega prečkanja svet, boj pa nam je bil preprosto zabaven, saj se množičnega razstreljevanja zombijev preko ognjenih urokov preprosto ne moreš naveličati. Vendar pa mimosunkov igre ni bilo mogoče spregledati, saj je bila optimizacija na psu, Square Enix pa je za igro želel 80 € in to na PC-ju.

Zaradi slabih kritik je igra utrpela slabo prodajo in razvijalec Luminous Productions je izgubil svojo samostojnost in bo po novem združen s samim založnikom. Kljub temu pa je Square Enix odobril dodatno delo na igri, ki je po izidu pridobila kar nekaj popravkov, v petek pa dobiva večji DLC In Tanta We Trust.

Še pred tem pa smo dobili novo večjo posodobitev, ki popravi kar nekaj stvari. Frey je denimo pridobila povsem nov napad Cuff Crush, na voljo pa je tudi večja težavnostna stopnja Very Hard. Na seznamu popravkov lahko najdemo tudi zapis glede uravnovešenja dogodkov v zgodnjem delu igre, Freyine animacije lahko zdaj preskočimo, zmanjšana pa je bila tudi pogostost čvekanja zapestnice, čigar dialogi so se začeli čisto preveč hitro ponavljati.

Skupno gledano je tole poštena posodobitev in če ste morda do sedaj čakali s preigravanjem zna biti zdaj končno čas, da se spravite v ponovni zagon avanture. DLC In Tanta We Trust je zdaj že na voljo za vse tiste, ki so kupili Deluxe edicijo igre in to samo na konzoli PlayStation 5, medtem ko zadeva na PC prispe 26. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime