Novi Alone in the Dark pokazal nekaj igranja – demo zdaj na voljo

Ste se morda že prenajedli predelav? No, škoda, saj založniki z njimi še ne nameravajo prenehati in svoj večji projekt pripravlja tudi založnik THQ Nordic, ki namerava ponovno obuditi franšizo grozljivk Alone in the Dark. Nova igra bo predelava originala iz leta 1992, včeraj pa smo za njo dobili prvo obsežnejšo predstavitev, ki je pokazala nekaj igranja in intervjujev z razvijalcem Pieces Interactive, tem pa je blagoslov za delo podal tudi originalni kreator Frédérick Raynal.

THQ je v prenovo vložil kar nekaj proračuna, saj bosta glavni vlogi zasedala igralca David Harbour in Jodie Comer, oba pa sta znana iz filmskih in televizijskih svetov. Jodie je nastopala v filmu Free Guy, Davida pa se spomnimo iz priljubljene serije Stranger Things, pojavil pa se bo tudi v prihajajočem filmu Gran Turismo, ki je prav tako povezan s svetom videoiger.

Premisa igre se vrti okoli dvorca Derceto, čigar lastnik skrivnostno izgine, nakar v akcijo stopi njegova nečakinja Emily Hartwood (Comer), ta pa nato s sabo vzame detektiva Edwarda Carnbyja, oba pa se odpravita raziskati čudaški dvorec, skupaj z njegovimi bizarnimi prebivalci. Alone in the Dark bo vseboval tako akcijske strelske segmente, kot tudi tiste bolj umirjene, ko bomo morali detektivsko raziskovati sobe, sestavljati sledi in si tako odpirati pot naprej. Tu bo tudi cel kup ugank, Pieces Interactive pa nam bo omogočil nastavljanje težavnosti detektivskega raziskovanja, tako da če so vam takšne stvari odveč, jih bo igra postorila namesto vas.

Pri igranju bomo lahko preklapljali med obema likoma, ostali liki pa se bodo nato na naše poizvedovanje odzvali različno. Tako bomo določene segmente zgodbe videli skozi dva zorna kota, to pa nam bo prišlo prav tudi pri reševanju ugank in iskanju sledi, saj bodo nekateri raje počvekali z Emily kot pa detektivom Edwardom.

Alone in the Dark izide 25. oktobra, razvijalec pa je že zdaj ven dal predčasni demo. No, v bistvu je tole nekakšno uvodno poglavje, kjer igramo mlado dekle Grace Saunders, ki poskuša poslati pismo, zaradi tega pa se v tem poglavju ni možno streljati, saj je demo namenjen bolj raziskovanju temačne atmosferičnosti, ki bo prepojila celotno igralno izkušnjo. Uvodno poglavje vas na Steamu čaka tule, na voljo pa je tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime