Hrvaški Croteam bo še letos splavil igro The Talos Principle 2

Hrvaški razvijalec Croteam je zagotovo najbolj znan po svoji seriji prvoosebnih streljank Serious Sam, a naši talentirani južni sosedje so leta 2014 izdali še en kvaliteten naslov, ki pa si ob rojstvu ni prislužil takšne svetovne slave. The Talos Principle je bila namreč ugankarska igra, ki si je veliko idej sposodila od dvoja iger Portal, le da tule zagonetk nismo reševali preko žarčenja portalov, ampak smo večino časa preusmerjali žarke in si s tem odklepali poti naprej, zraven pa nas je spremljala dokaj globoka, mestoma že kar filozofska zgodba.

Igra je kasneje še dobila večji dodatek Road To Gehenna, ki je bila miselno še bolj zahtevna od originala, nakar so igralci začeli sanjati o nadaljevanju, ki ga je Croteam vendarle uradno najavil leta 2021, zdaj pa se je pred nami pojavil prvi napovednik.

Od nadaljevanja lahko pričakujete vse tisto, kar vam je priljubilo že original, zopet pa bomo nastopali v vlogi androida, ki bo moral raziskati neko skrivnostno stavbo – to bo verjetno tista ogromna piramida, ki se pojavi znotraj napovednika. Na poti nas bodo počakale dobre stare uganke, vmes pa se bomo soočali s filozofskimi vprašanji glede vesolja, vere in človeške civilizacije, ki je v teh igrah poniknila neznanokam. Če vam je bilo podajanje zgodbe všeč že v originalu, potem boste navdušeni nad njo tudi v nadaljevanju, saj bodo scenarij zopet spisali Jonas Kyratzes, Verena Kyratzes in Tom Jubert.

Croteam obljublja večje stopnje, še bolj zanimive uganke in grafično podobo naslednje generacije. In vse to bomo lahko izkusili že enkrat v 2023 in to na konzolah PlayStation 5, Xbox Series X in seveda tudi PC-ju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime