Soulslike igra Phantom Blade Zero je videti presneto impresivno

Na Sonyjevi predstavitvi iger PlayStation Showcase nas je hudo presenetil do zdaj neznani kitajski razvijalec S-Game, ki je brez predhodnega pompa najavil igro Phantom Blade Zero, ta pa je v dokaj dolgem napovedniku prikazala razburljivo akcijo, dobro grafično podobo in zanimiv štorijalni zaplet.

Igrali bomo junaka Soula, ki si kruh služi kot elitni morilec, zaposlen pa je pri skrivnostni družbi The Order. Zaradi neznanih razlogov nas nato obtožijo umora voditelja tega ceha, nakar obtožbam komaj pobegnemo, a še pred tem prejmemo smrtno rano, ki jo nato odpravi zdravilec, a le za kratek čas. Soul bo namreč lahko preživel samo 66 dni, ta čas pa namerava izkoristiti za rešitev svoje časti, to pa lahko naredi samo tako, da najde tistega pravega morilca in hkrati razkrije zaroto proti sebi.

Phantom Blade več kot očitno spada v žanr Soulslike iger, le da bo to hudo hitra sekljačina, ki jo bo prevevala japonska mitologija. Pripravite se na divje sekanje katan in napete boje, kjer vas lahko samo ena sama napaka stane življenja. V igralnem napovedniku ni bilo videti prav nobenega koščka uporabniškega vmesnika in zanimivo bo videti, če bo takšna tudi končna igra.

Grafično je zadeva videti spektakularno, a s tem ne ciljamo na samo podrobnost tekstur, ampak predvsem na stilistični vidik igre. Vse je videti temačno in zamorjeno, sovražniki pa so videti presneto bizarni, kar da celotni izkušnji že malce srhljiv pridih.

Razvijalec S-Game pravi, da je Phantom Blade Zero v bistvu nekakšna predelava njihove izvirne indie igre Rainblood: Town of Death, ki je izšla leta 2010 in je bila za igranje na voljo samo znotraj Kitajske, uspeh te igre pa jih je pripeljal do ustvarjanja naslova Phantom Blade, ki je tista igra, ki so jo vedno želeli ustvariti in bo zdaj na voljo povsod po svetu.

Igralni napovednik je bil impresiven, a žal nismo dobili nobenih informacij glede datuma izida, na voljo pa bo za konzolo PlayStation 5 in tudi PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime