Kultna igra Night in the Woods dobiva neko sorto nadaljevanja

Indie igra Night in the Woods je igralce očarala leta 2017 in čeprav ni ravno nabrala svetovne prepoznavnosti in se najverjetneje ni prodala v milijonskih nakladah, je kljub temu pridobila kultni status. Preprosta avantura se je vrtela okoli gozdnih bitij, ki pa so živela v mestih in so na splošno odražala današnjo družbo. Spremljali smo zgodbo najstniške mačke Mae, ki se po dolgi odsotnosti vrne domov, tam pa spozna, da se je veliko stvari spremenilo, nekatere pa so ostale enake. Mae je imela to težavo, da ni točno vedela, kaj želi narediti s svojim življenjem, kar je ena od tistih težav, s katerimi se sooča veliko mlajših, nakar se začnejo vrteti v krogu samopomilovanja in apatičnosti.

Razvijalec The Glory Society je pred kratkim po dolgoletnem zatišju razkril svoj nov naslov, to pa je postal Revenant Hill. Že takoj iz prvega dražilnika je jasno, da bo tole neke vrste nadaljevanje igre Night in the Woods, saj je grafično zadeva skorajda identična in spet bomo igranje nadzorovali iz stranskega pogleda. Vendar pa zna biti to samo spiritualni sekvel, saj pojasnilo na PlayStation blogu ne daje direktne povezave z razvijalčevim prejšnjim naslovom.

Revenant Hill se bo namreč dogajal v letu 1919, spet pa bomo igrali vlogo mucke, le da se ta imenuje Twigs in se naokoli sprehaja po vseh štirih nogah. Twigs najde novo prebivališče v premočenem deblu zraven zapuščenega pokopališča, a tudi za to podrtino neka sova od nje zahteva najemnino. Mačkonka mora zaradi tega izgruntati rešitev svojih finančnih problemov, tako da bo začela vzgajati pridelke in prirejati nočne zabave za demone in čarovnice.

Premisa se sliši odlično in zaplet se mi zdi nekakšna asociacija na stanovanjsko problematiko, zaradi katere so hiše in stanovanja draga kot žafran, pa čeprav so v katastrofalnem stanju, draginja pa je neusmiljena tudi na drugih delih našega življenja.

Datuma izida še nimamo, igra pa je bila zaenkrat potrjena samo za konzoli PlayStation 4 in 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime