Razvijalec Bungie po skoraj šestih letih najavil svežo igro Marathon

Studio Bungie je dandanes poznan po dvojcu iger Destiny, zadnja sveža igra pa je bila Destiny 2, ki je izšla leta 2017, ta pa preko dodatkov, sezonskih prepustnic in mikrotransakcij prinaša tako velike denarce, da jim v bistvu sploh ni bilo treba delati na kakšnih res novih projektih.

Temu pa ni bilo vedno tako, saj se je Bungie rodil leta 1990 in od takrat je spočel kar nekaj različnih naslovov. Seveda se vsi spomnimo njihovih izdelkov izpod založnika Microsofta, saj so takrat spočeli legendarno serijo iger Halo, še pred tem, natančneje decembra 1994 pa so za računalnike Macintosh splavili svojo drugo prvoosebno streljanko imenovano Marathon.

Bila je to starošolska streljanka, ki si je veliko elementov sposodila od igre Doom, dogajala pa se je v prihodnostim kjer je bila človeštvu naložena naloga potovanja v ozvezdje Tau Ceti in tam vzpostaviti novo kolonijo. Seveda se vmes nekaj zalomi, saj nas napadejo vesoljci, nakar je vse pripravljeno za akcijo, ki se v glavnem izvaja znotraj hodnikov vesoljske ladje UESC Marathon.

Po vseh teh letih je napočil čas za obnovo in Bungie je na nedavni konferenci PlayStation Showcase pokazal sila stilističen napovednik, ki sicer ne pove veliko, a ga je veselje gledati. Za razliko od originala tole ne bo enoigralski naslov, ampak večigralska izkušnja, ki bo spadala v žanr “extraction” streljačin. Gre za tip igranja, kjer se je treba zanašati na preživetvene elemente, nabirati opremo in iskati razne artefakte, na koncu pa je z vsem tem treba tudi pobegniti iz stopnje, a te namere vam zna preprečiti nasprotni igralec ali ekipa, ki vam ob vaši smrti izmakne nabrano bogastvo in z njim nato pobegnejo sami.

Nekaj takšnega prikaže tudi zgornji napovednik, ki nosi res poseben stil. Futuristične oblike prekinjajo živobarvni vzorci, ki kažejo na neko futuristično, kiberpankovsko prihodnost, v kateri bomo bolj težko ločili androide od ljudi iz mesa in krvi. Lokacije so videti fantastične, saj se dogajanje odvija na planetu z bazo, okoli te pa kroži razbita luna, ki v sebi vsebuje neko zgradbo, to pa so bržkone ustvarile nezemeljske roke.

Marathon izide za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X, med vsemi temi platformami pa bo veljalo navzkrižno igranje, tako da se bomo lahko streljali na istih strežnikih. Datum izida ostaja neznanka, nekaj dodatnih informacij pa lahko najdete na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime