Silent Hill Ascension dobil prvi napovednik

Založnik Konami se ne ubada preveč z raznimi marketinškimi triki, ki zaobjemajo stvari kot so lastne spočete govorice, predčasno spuščene dražilnike in najemanje vplivnežev, ki bi nato preko družabnih omrežij puščali kriptična sporočila. Vse to bi nato ustvarjalo pričakovanja za uradno razkritje igre, ki bi nato požela milijone ogledov in hitra prednaročila same igre kot tudi njene sezonske prepustnice.

Konami je pač Konami, ki konference najavi kak dan prej ali pa sploh ne. Tako so na naključen torek izdali prvi napovednik za igro Silent Hill Ascension, čeprav dobro vedo, da so ljudje hudo lačni kakršnihkoli novic glede franšize Silent Hill, ki je na mrzlem že čisto predolgo.

Ascension je bolj posebne sorte naslov, ki mu je malce težko nadeti naslov igra. Igra je bila prvič najavljena lani kot partnerski produkt razvijalcev Genvid Entertainment in Bad Robot Games – slednjega ima v lasti dobro znani režiser JJ Abrams. Napovednik pokaže vrsto različnih oseb po celem svetu, ki jih nadlegujejo srhljive pošasti Silent Hilla, premisa igranja pa se bo vrtela okoli krivde, ki se jo lahko nalezeš kot bolezni in jo znaš prenesti tudi na svoj pomladek.

Vendar pa v Ascension ne bomo raziskovali kakšnega temnega mesteca preko tretjeosebne perspektive, saj bo tole neke sorte interaktivna vizualna novela, v kateri bodo o razpletu dogodkov in usodi oseb odločali igralci po celem svetu. Kako točno se bo zadeva igrala še ni čisto jasno, a zdi se, da bo tole nekakšna verzija igranja Twitch Plays.

Genvid je eno takšno igro v preteklosti že izdal in sicer je bil ta naslov The Walking Dead: Last Mile, ki smo ga lahni lahko igrali samo preko Facebooka, gledalci pa so tam igrali mini igrice, preko katerih so nabirali točke, te pa so nato lahko uporabili za delanje večjih odločitev. Posebnost te igre je bilo dejstvo, da je bil tole dogodek v živo in ko je enkrat minil se ga nisi mogel več udeležiti. Bo šel tudi Ascension po tej poti in ga bomo lahko doživeli samo enkrat?

To bi bila škoda, saj je bilo v zadevo očitno vloženega kar nekaj proračuna. Grafično zadeva ni videti slabo in res nas zanima, kakšen greh pooseblja tista ogromna hodeča kreatura, ki razmetava vse pred sabo.

Silent Hill Ascension izide enkrat letos, a zaenkrat še ni znano, na katerih platformah bomo zadevo preigravali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime