Kontroverzna streljačina Six Days in Fallujah končno dobila datum izida

Streljačina Six Days in Fallujah je v nastajanju že več kot 10 let, saj je prvi idejo za njo dobil založnik Konami, a ko je ta najavil projekt, je bil brž deležen hudih kritik, zaradi česar se je tudi odpovedal razvoju tega naslova. Razlog je tema igre, ki se tiče ameriške vojne v Iraku – specifično gre tule za nekje 6-tedensko vojno iz leta 2004, ki na Wikipediji nosi ime Second Battle of Fallujah, Američani pa so ta spopad označili za drugi najhujši ulični spopad v svoji vojaški zgodovini, ki ga je premagala samo bitka v Vietnamu.

Bilo je to nekaj krvavih tednov, ki je vzelo veliko življenj – ne samo vojakov ampak tudi civilistov, saj naj bi med temi bitkami umrlo vsaj 800 civilistov. Američani se tako tega obdobja ne spominjajo radi, zaradi česar je bila takrat igra tudi bila deležna tako ostrih kritik.

Od takrat pa je minilo že skoraj 20 let in razvijalec Highwire Games ter založnik Victura sta se zdaj opogumila, zopet poprijela za tole licenco in tako že nekaj časa nastaja sodelovalna štiričlanska prvoosebna streljačina, ki je včeraj dobila nov napovednik.

V njem lahko vidimo nekaj vojaških veteranov, ki so se dejansko streljali po ulicah mesta, v videu pa obujajo spomine, v katerih so praktično vsak dan pričakovali smrt. Igra bo poskušala poustvariti to izjemno napetost, zaradi katere je bilo vsako odpiranje vrat morebitna smrtna obsodba in za preživetje si se lahko zanesel samo nase in na svoje soborce.

Igra bo poskušala to nepredvidljivost poustvariti preko ustvarjanja map, ki bodo vsakič generirane naključno, tako da bo vsaka izkušnja in smrt prišla nepričakovano. Grafično je zadeva sicer videti nekam zastarano, vendar se zna podoba popraviti tekom razvoja, saj bo igra sprva izšla v sistemu Early Access.

In izid se bo zgodil presenetljivo hitro, saj se bo igranje na Steamu pričelo že 22. junija. Cena zaenkrat še ni znana, razvijalec Highwire Games pa je obljubil reden priliv dodatne vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime