Serija Black Mirror dobila napovednik za svojo 6. sezono

Serijo Black Mirror prištevam med tiste genialne izdelke, ki držijo tako dobro zamišljene epizode, da jih štejem za obvezen ogled vsakega gledalca televizije. Ustvarjalec serije Charlie Booker je bil leta nazaj resnični vrelec unikatnih idej, ki rade orišejo temačno prihodnost in čeprav bi serijo lahko prišteli v zvrst znanstvene fantastike, imajo vse epizode ravno dovolj povezave z obstoječim resničnim življenjem, da se srhljivo približajo našim vsakdanjim življenjem.

Serija se je upehala samo v svoji 5. sezoni, ki je vsebovala nekaj epizod vprašljive kvalitete in čeprav tudi ta ni bila zanič, se je videlo, da Charlie potrebuje nekaj počitka za obnovo svojega navdiha. In tega je zdaj očitno dobil, saj se serija po štirih letih premora vrača s svojo 6. sezono, ta pa bo vsebovala pet unikatnih epizod.

Tako kot prej bo vsaka od teh držala svojo zgodbo in jo lahko v bistvu tretiramo kot nekakšen krajši film. Epizode med sabo navadno niso povezane in tudi sezone ne nadaljujejo zgodb, a se dogajajo v skupnem vesolju, Charlie pa rad vsake toliko v kadre skrije kakšen velikonočen jajček, ki ga bodo pozdravili vsi veteranski gledalci serije.

Nova sezona bo vsebovala morda najbolj kvalitetno igralsko zasedbo do sedaj, saj lahko v kadrih vidimo igralce kot so Aaron Paul (Kriva pota), Annie Muphy (Dobrodošli v Schitt’s Creek), Himesh Patel (Postaja Enajst) in Kate Mara (Hiša iz kart), v eni od epizod pa bo nastopila tudi legendarna igralka Salma Hayek.

Epizode bodo mešale koncepte distopične prihodnosti z malce bolj izrazitimi znanstvenofantastičnimi prijemi, saj se bo igralec Aaron Paul preselil na neko neznano vesoljsko postajo, kjer bomo očitno dobili klavstrofobično situacijo, ki zna spomniti na film Tisto.

Black Mirror bo vseh 5 epizod istočasno predstavil 15. junija, tako kot vse dele do sedaj pa bomo tudi te gledali na Netflixu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime