Znamka Bulletstorm ponovno obujena v obliki novega VR naslova

Igra Bulletstorm se je prvič pojavila leta 2011 in bil je to dokaj zabaven naslov. Skupaj ga je spravil poljski razvijalec People Can Fly, ki ga danes poznamo po igri Outsiders, leta nazaj pa so se najprej proslavili z zabavno streljanko Painkiller, Bulletstorm pa je bil njihov naslednji večji naslov. Ta prvoosebna streljanka je v enem paketu združevala dobro streljanje, nekaj začinjenega humorja in posebnost v obliki energetskega biča, ki je stvari ali pa sovražnike potegnil bližje h nam, ubožca pa smo nato lahko brcnili v bližnje prepade ali pa jih nataknili na kakšno bodičasto past.

Kljub zabavnosti se Bulletstorm ni dobro prodal, zato od nadaljevanja ni bilo nič, je pa leta 2017 Gearbox poskušal zadevo obuditi preko predelave Full Clip Edition, a tudi ta se očitno ni tako dobro prodal, saj še vedno nismo dobili drugega dela.

Šest let kasneje je nastopil ponoven čas za obuditev, saj smo na včerajšnji predstavitvi Meta iger ugledali povsem nov vnos v franšizo, imenovan preprosto Bulletstorm VR. People Can Fly je stopil v partnerstvo z izkušenim VR studiem Incuvo, ta pa se specializira za prenos že obstoječih franšiz v VR okolico – v preteklosti so na ta način preselili igre Layers of Fear, Blair Witch in Green Hell.

A tisto so bili bolj umerjeni naslovi, medtem ko bo Bulletstorm VR glede na prvi napovednik vse stavil na akcijo. Zopet bomo nastopili v vlogi Graysona Hunta, ki je strmoglavil na zapuščeni planet Stygia, tam pa ga čaka različna favna in flora, oboje pa bo proti njemu sovražno nastrojeno. Zagrabili bomo za različna orožja in se podali v radostno destrukcijo, med sovragi pa bomo našli vsaj enega titanskega šefa.

Energijski bič se ne poslavlja in zopet ga bomo lahko izrabili za cel kup naprednih potez, preko katerih se bomo bojevali bolj učinkovito, preko njega pa bomo lahko prečkali marsikakšno oviro.

Bulletstorm VR prihaja enkrat letos, igrali pa ga bomo lahko na napravah Meta Quest 2 in 3 ter tudi PS VR2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime