HORI ustvaril prisrčen volan za konzolo Nintendo Switch

Ko pomislimo na dirkačine, ki bi jih bilo zabavno preigravati preko volana, nam misli uidejo na velike franšize tipa Gran Turismo, Forza Motorsport in bolj realistične simulacije kot je denimo Assetto Corsa Competizione.

Vendar pa nihče ne pravi, da sukanje volana ne bi prav prišlo za kakšno manj resno igro in ravno to praznino namerava zapolniti podjetje HORI, ki je 3 leta nazaj splovilo živobarven volan Mario Kart Racing Wheel Pro Mini, ki je namenjen ekskluzivno konzoli Nintendo Switch.

Preigravanju katere igre je volan namenjen je jasno že iz samega imena. Morda ste do sedaj mislili, da je najbolje prodajan naslov konzole Nintendo Switch kakšen del franšize Pokemon. Čeprav se ti naslovi resda prodajo v milijonskih nakladah, je še vedno na vrhu lestvice igra Mario Kart 8 Deluxe, ki je sama v bistvu predelava igre iz leta 2014, ki je izšla najprej na konzoli WiiU, Nintendo pa jo je kasneje nadgradil in v šestih letih od izida prodal skoraj 54 milijonov izvodov igre.

To je ogromen bazen potencialnih igralcev, ki lahko zabavo zdaj izkusijo preko namenskega volana Mario Kart Racing Wheel Pro Mini. Ta je odet v prepoznavne rdeče modre barvne kombinacije, ki jih poznamo iz Mario iger in na sebi nosi cel kup gumbov ter po dve ročici, ki v pravih dirkačinah služijo prestavljanju prestav, tule pa jih lahko izrabimo za lučanje izstrelkov ali pa delanje frajerskih ovinkov preko driftanja.

Volan omogoča sukanje za 180 stopinj in za uporabo ne zahteva namenskega dirkalnega simulatorja, saj ga lahko preko nogic, ki se prisesajo na površino, enostavno namestimo na mizo, ga preko USB kabla vklopimo v konzolo in že se lahko spustimo v dirkanje. Da je občutek vožnje še bolj veren in zabaven je HORI v paket pridodal še dve stopalki: eno za pospeševanje in eno za zaviranje.

Že iz oblike je jasno, da je volan namenjen mlajšim igralcem, ki bi se na ekranu samo radi zabavali ob pisani vožnji, brez da bi morali postati nek resen dirkač. Ravno zaradi tega nameravamo ta volan plodno izrabiti tudi za naše dogodke, saj ponavadi mlajši igralci bolj težko dosežejo pedalke in jim realistične zadeve kot so Assetto Corsa ne dišijo preveč.

A seveda se lahko ob tem volanu pozabava tudi kakšen starejši dirkač, ki v sebi še nosi nekaj radožive otroške navdušenosti nad arkadnimi formulicami. Ti bodo denimo navdušeno pozdravili velik M, ki ga najdemo na sredini volana, saj tega lahko dejansko pritisnemo in z njim pošljemo kakšen izstrelek proti nič hudega slutečega nasprotniku.

Volan Mario Kart Racing Wheel Pro Mini lahko izrabimo tudi za kakšne druge dirkalne naslove kot pa samo za Mario Kart. Tu je denimo še Crash Team Racing: Nitro-Fueled, ki se igra na podoben način, a ima malce drugačno konfiguracijo gumbov, kakšen Rocket League pa je prav tako igralen, a glede na to, da je pri igranju tega naslova treba veliko sukati kamero, ta volan pa ne vsebuje gobice za obračanje pogleda, izkušnja morda ne bo tako dobra kot na navadnem igralnem ploščku.

Ni mi uspelo izbrskati informacij glede priklopa na PC, a če ne drugega se da zadevo zagotovo povezati s kakšnim emulatorjem Nintendo Switcha, ki so te dni po naprednosti funkcij prerasli tudi originalno konzolo.

Volan na Amazonu stane dobrih 50 €, privoščite pa si lahko tudi bolj napredno izvedenko Deluxe, ki omogoča bolj profesionalno rabo, a stane tudi malce več.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime