GOG podarja grozljivko Amnesia: A Machine for Pigs

Razvijalec Frictional je stari maček igričarskih grozljivk in izpod njihovih rok je zagotovo najbolj znana serija srhljivk, ki jih druži skupno ime Amnesia. Najnovejši del The Bunker je izšel pred kratkim, trgovina GOG pa nam zaradi tega te dni brezplačno podarja drugi del te franšize, ki se je leta 2013 tržil pod imenom A Machine for Pigs.

Gre za kontroverzen naslov znotraj te serije, saj je to edina igra v zbirki zdaj že štirih naslovov, ki ga ni razvil razvijalec Frictional, ampak je za njegovo spočetje odgovoren studio The Chinese Room. Ta se je pri izdelavi odločil za nekoliko drugačen pristop saj nas za razliko od prvenca The Dark Descent tule ne preganjajo nobene pošasti in v bistvu ne moremo umreti. Vse skupaj se je zato igralo kot simulator sprehajanja znotraj hiše strahov, kjer se okoli nas dogajajo grozljive reči, a prav nikoli nismo v bistvu v neki resni nevarnosti.

Ta pristop pri razvoju dotične igre niti ni tako presenetljiv, saj je The Chinese Room do takrat razvil zgolj igro Dear Esther, ki je ravno tako vseboval veliko sprehajanja, pomanjkanje “akcije” pa je veliko privržencev franšize Amnesia razjezilo, zaradi česar je igra ob izidu požela mešane odzive kritikov in igralcev.

Vendar pa po drugi strani nekateri sovražijo ravno zasledujoče sovrage, ki preprečujejo prosto raziskovanje, zaradi česar so nekatere Amnesia igre prejele mode, ki odstranijo to nevarnost in ravno takšnim igralcem zna biti A Machine for Pigs prava poslastica. Če se najdete med njimi lahko skočite na naslednjo povezavo in si izmaknete svojo kopijo igre, ponudba pa neha veljati že 9. junija, zato se splača pri njej pohiteti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime