Mortal Kombat 1 pokazal prvi igralni napovednik

Včerajšnja konferenca Summer Game Fest, na kateri smo bili prisotni tudi mi, se je začela presneto udarno. In krvavo. Namreč nismo se še dobro namestili v svoje sedeže znotraj dvorane YouTube Theatre, že je na oder stopil Ed Boon, ki ga poznamo kot idejnega očeta pretepaške franšize Mortal Kombat, nakar smo na treh ogromnih zaslonih uzrli prvi igralni napovednik za najnovejši del Mortal Kombat 1.

Ta bo služil kot nekakšen preporod serije, saj se bo pretepanje med različnimi liki vrnilo na malce bolj realna tla, tako da se ne bomo kar že od začetka mikastili z bogovi. Gre za nekakšno alternativno dimenzijo, ki jo še vedno naseljujejo znani liki tipa Subzero, Scorpion in Raiden, le da so zdaj vsi po vrsti mlajši, se med sabo ne sovražijo in se v bistvu šele učijo svojih pravih sposobnosti.

Zaradi te alternativne zgodovine se je zgodba zasukala v smeri, ki je v teh igrah do sedaj še nismo videli. Smrtna sovražnika Subzero in Scorpion sta zdaj zaprisežena brata, Raiden pa ni niti približno tako močan in vseveden kot v prejšnjih delih in se v bistvu šele zdaj bližje spoznava z močjo elektrike.

Mortal Kombat 1 se bo od predhodnikov razlikoval tudi na račun novega igralnega sistema, imenovanega Kameos. Pri izbiri borca, ki ga boste tekom igre nadzorovali, boste zdaj lahko izbrali še sekundarnega nastopača, ki ga boste lahko tekom bitke vpoklicali za kakšno posebno in zanj značilno borilno potezo. Borca iz Kameos sistema sicer ne boste nadzorovali neposredno, a vseeno zna to biti lepa popestritev igralne formule, ki bo tule zopet krvava do obisti.

Fatalityji se seveda ne poslavljajo in igralni napovednik podrobno predstavi nekaj sila brutalnih in, treba je priznati, presneto originalnih usmrtitev, zaradi kateri je veliko gledalcev v publiki ostalo vidno očaranih. Grafična podoba je najboljša doslej, to pa pomeni, da lahko ob usmrtitvi vidite pokanje vsakega vretenca posebej.

Mortal Kombat 1 izide 19. septembra, na voljo pa bo za PC, PlayStation 5, Xbox Series X in Nintendo Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime