Assassin’s Creed Mirage pokazal nekaj praktičnega igranja

Na današnji konferenci Ubisoft Forward je postalo jasno, da so naslednja prava poglavja franšize Assassin’s Creed bržkone še leta stran, zato se bo za nekaj časa treba zadovoljiti s polnadaljevanjem Mirage, ki je bil nekdaj zamišljen kot dodatek za igro Assassin’s Creed Valhalla, a je kasneje postal svoj lastni naslov, ki bo zdaj poskušal zapolniti čas do naslednjega večjega poglavja.

Mirage bo spremljal zgodbo našega starega znanca Basima, v tej igri pa bomo spremljali njegovo odraščanje in njegov postopni trening, zaradi katerega je na koncu postal svetovno slavni morilec.

Našo avanturo bomo tokrat podoživeli znotraj mesta Bagdad, ki bo vsebovalo veliko visokih stavb, ulic, hiš in večjih palač, vse to pa izjemno prav pride najetemu morilcu, ki se želi stopiti s sencami, odstraniti svojo tarčo in jo nato čimprej popihati iz mesta zločina.

Mirage bo pošteno predrugačil igralno formulo in se bo znebil RPG razvoja lika ter izbiranju dialogov, razvijalci pa želijo preko njega poustvariti izkušnjo originalnih iger, kjer je bil poudarek na skrivanju in dejanskih umorih izbranih tarč.

V skoraj 8 minut dolgem igralnem posnetku lahko vidimo Basima med tekanjem po mestu, hitrem odstranjevanjem tarč ter uporabi raznoraznih pripomočkov. Sovraga bomo lahko zamotili z dimnimi bombami, mu nastavili past, najbolj pa se bo obnesel skok iz previsa, ki bo preko zapestnih nožev poskrbel za hitro deratizacijo. Basim se v igralnem posnetku niti enkrat ne zaplete v kakšen večji pretep, saj samo enkrat blokira udarec z mečem, nakar hitro zbeži stran. To zna pomeniti, da nas zna sovražnik hitro ubiti, na zgornji levi strani pa lahko vidimo, da bodo razne naloge vsebovale tudi podmisije tipa “opravi nalogo brez ene same poškodbe”.

Grafično je zadeva sicer videti malček zastarelo, kar je posledica tega, da bo Mirage tekel tudi na konzolah Xbox One in PlayStation 4 in to je najverjetneje tudi zadnji Assassin’s Creed, ki ga bodo te konzole še prejele. V igranje se bomo spustili že 12. oktobra, na PC-ju pa bo igra na voljo samo preko servisov Ubisoft Connect in Epic Games.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime